MENIU

Întorsătură de situaţie pentru tabloul pictat de Da Vinci şi vândut pentru 450 mil dolari - e FALS!

<p>Leonardo da Vinci, Salvator Mundi</p>

Lumea artei este zguduită zilele acestea de o ipoteza de toți banii - tabloul vândut de Dmitry Rîbolovlev cu 450 de milioane de dolari nu ar fi o pictură autentică Leonardo da Vinci.

Conform mai multor păreri ale unor critici de artă, tabloul intitulat "Salvator Mundi", care îl înfățișează pe Iisus Hristos, nu a fost pictat de Leonardo da Vinci, ci de Giovanni Boltraffio, un băiat angajat la atelierul lui Da Vinci în jurul anului 1500.

"Nu sunt istoric, dar mă uit la tablouri de 50 de ani. Acesta nu îmi pare un tablou pictat de Leonardo", spune Jerry Saltz, critic de artă al publicației New York Magazine.

Un amănunt incredibil legat de pictura "Salvator Mundi" e că acest tablou a fost vândut în 1958, la casă de licitații Sotheby, cu doar 60 de dolari.

A urmat un proces de restaurare, iar în 2011 s-a descoperit că ar fi fost pictat de Leonardo da Vinci.

A fost scos la licitație, la Galeria Națională din Londra, și a fost cumpărat de miliardarul rus Dmitri Rîbolovlev cu 127,5 milioane de dolari.

Patronul lui AS Monaco l-a vândut acum cu 450,3 milioane de dolari, aceasta fiind cea mai mare suma plătită vreodată pentru o pictură.

E ca și cum patronul lui Monaco, rusul Dmitry Rîbolovlev, l-ar fi trimis pe fratele geamăn al lui Mbappe la PSG, glumesc ziariștii de la spo

Mai multe articole despre:
salvator mundi dmitry rîbolovlev tablou fals