Interviul în care Putin a anticipat războiul: "Cine nu riscă, nu va bea niciodată șampanie"
Vladimir Putin a dat de înțeles că e dispus să înceapă un război încă din 2019, într-un interviu în care a făcut mai multe declarații despre conflictele militare.
Vladimir Putin a făcut declarații incendiare! În 2019, președintele Rusiei a acordat un interviu care a anticipat războiul. Liderul de la Kremlin susținea că SUA nu au răbdare cu partenerii de dialog. În interviu, Putin a folosit o frază populară în rusă, care spune că: cine nu-și asumă riscuri, nu va bea niciodată șampanie.
"Întreaga istorie a omenirii a fost marcată de conflicte militare. Totuși, de la apariția armelor nucleare, riscul unui conflict global a scăzut, din cauza potențialelor consecințe tragice pentru întreaga populație a globului. Sper că nu se va ajunge aici. Treubie să recunoaștem că acest aspect nu e legat doar de scădrea potențialului economic al Chinei sau costul politicilor SUA. Trebuie să luăm în considerare că atât China, cât și SUA se dezvoltă pe platforme diferite. Fiind istoric, cred că o să îmi dați dreptate. Au filosofii diferite, atât în ceea ce privește politica internă, cât și relațiile internaționale. China oferă loialitate și flexibilitate, atât aliaților ei, dar și inamicilor. E greu de spus dacă SUA va avea destulă răbdare să nu ia decizii pripite și că o să-și repecte partenerii (nr. de dialog) dacă vor exista neînțelegeri. Sper, și repet încă o dată, că nu va exista o confruntare militară.
După 20 de ani în topul puterii sau foarte aproape de acest top, v-a crescut apetitul pentru risc? Nu pot spune că a crescut sau că a scăzut. Riscul trebuie să fie întotdeauna bine justificat. Nu este cazul, însă există și o frază populară în rusă, care spune că cine nu-și asumă riscuri, nu va bea niciodată șampanie.
Banca Centrală a făcut o treabă foarte bună și a ajutat prin faptul că a asigurat securitatea macroeconomică. Asta chiar dacă câțiva oligarhi se plâng de închiderea acesteia. Știți, înainte de toate, nu ne mai dorim să avem oligarhi. Oligarhii sunt acei oameni care se folosesc de apropierea pe care o au față de autorități doar ca să dobândească profit. Avem companii mari, unele din ele private, altele care se suțin prin participarea guvernului, dar nu știu dacă anumite companii de calibru, care au tratament preferențial prin faptul că sunt aproape de autorități, fără de care ar fi, practic, nonexistente. Cât despre Banca Centrală, da, ea este angajată într-o îmbunătățire graduală a sistemului nostru financiar, iar companiile ineficiente și de o mică capacitate sunt ca niște organizații semicriminale, care trebuie să părăsească piața.", a spus Putin în interviul din 2019.