MENIU

Interviu-eveniment cu Nadia Comăneci: Pentru români,sportul a fost una dintre cele mai mari bucurii

Nadia Comăneci a revenit la Cluj-Napoca după 40 de ani, pentru a fi alături de echipa de gimnastică României la Campionatele Europene.

Nadia Comăneci a rememorat perioada în care a început să practice gimnastică, recunoscând că acest sport i-a deschis multe uşi într-o perioadă în care în România, ţară aflată sub regim comunist, existau multe restricţii.

”Dintr-o necesitate, să îmi ocup timpul și să îmi consum energia, mama a aflat de la o vecina din bloc că exista un loc în care fac ceva care se numeste gimastica. A crezut ca e un lucru temporar, că mă satur să fac anumite lucruri pe care nu trebuia să le fac în casă și așa am început”, a povestit Nadia Comăneci.

Sportiva a mai vorbit şi despre necesitatea ca cei mici să practice sportul, indiferent de natura sa, într-o eră marcată de evoluţia continuă a tehnologiei.

”Daca stai și te gândești, fiecare vrea să ajungă campion, eu zic să ne uitam la beneficiile pe care fiecare sport le are, la beneficiul gimnasticii, ce căștigăm, ce învățăm, ce prieteni ne facem, este o experiență total diferită față de a sta tot timpul la computer”, a mai spus gimnasta.

Faţă de perioada în care s-a făcut remarcată, România are o bază de sportivi mult mai mică, apreciază Nadia. Totuşi, mărturiseşte că participarea la Campionatele Europene de la Cluj-Napoca o emoţionează şi o umple de speranţă în ceea ce priveşte ulterioara revenire a gimnaştilor români în competiţiile internaţionale.

”Nu sunt o persoană care să arate cu degetul cine e de vină, nu știu cine este cel care să poată să facă, să ajute sau să fie capabil să ne îndrume, dar este foarte simplu dacă ne gândim la generația de azi, la fiecare generație, atunci trebuie să găsim oportunități ca să le oferim acestor copii”, a mai spus Nadia Comăneci.

Mai multe articole despre:
Nadia Comăneci interviu Octavian Hoandră