MENIU

Intervenție dramatică în Mureș: Un bătrân de 72 de ani, oprit cu focuri de armă după un scandal violent

Un incident grav a avut loc în localitatea Corunca, județul Mureș, unde un bărbat în vârstă de 72 de ani a provocat un scandal de proporții, aruncând diverse obiecte spre polițiștii care au sosit la fața locului. Situația a escaladat rapid, determinând intervenția luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale (SAS) Mureș, care au fost nevoiți să folosească arme neletale pentru a-l imobiliza pe agresor.

Ce au transmis autoritățile în acest caz

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Mureș, incidentul a avut loc în dimineața zilei de 19 august 2024, când polițiștii de la Secția 5 Poliție Rurală Miercurea Nirajului au fost chemați să intervină la un scandal în desfășurare la un imobil din Corunca. La sosirea echipajului, bărbatul a devenit extrem de agresiv și a început să arunce cu obiecte în direcția polițiștilor.

„La data de 19 august 2024, în cursul dimineţii, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Miercurea Nirajului au fost solicitaţi să intervină la un scandal aflat în desfăşurare la un imobil din Corunca. La fata locului, s-a stabilit identitatea persoanei implicate, fiind vorba de un bărbat, de 72 de ani, din localitatea Corunca, care, la vederea echipajului, a început să se manifeste violent şi să arunce cu diferite obiecte. Având în vedere starea de agresivitate manifestată de cel în cauză, au fost executate trei focuri de armă, cu alice de cauciuc, în zona membrelor inferioare, luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale Mureş imobilizând bărbatul în cauză”, a arătat, miercuri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş, într-un comunicat de presă.

Pentru a-l opri, luptătorii SAS au tras trei focuri de armă cu gloanțe de cauciuc în zona picioarelor agresorului, reușind astfel să-l imobilizeze. „Având în vedere comportamentul violent manifestat de bărbat, s-au tras trei focuri de armă cu alice de cauciuc în zona membrelor inferioare, iar bărbatul a fost în cele din urmă imobilizat de către luptătorii SAS Mureș”, se precizează în comunicatul IPJ Mureș.

Înainte ca polițiștii să ajungă la fața locului, bătrânul ar fi agresat o femeie de 74 de ani și ar fi amenințat cu violență o altă femeie de 43 de ani, conform informațiilor furnizate de IPJ Mureș.

După imobilizare, bărbatul a fost transportat la spital pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate și a fost internat ulterior la secția de psihiatrie. Autoritățile au deschis un dosar penal pentru lovire sau alte violențe și amenințare, urmând să stabilească toate circumstanțele în care a avut loc acest incident și să aplice măsurile legale necesare.

„Bărbatul a fost transportat la spital, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate, fiind internat la psihiatrie. Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal de lovire sau alte violenţe şi ameninţare, în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care a avut loc acest caz şi luării măsurilor legale”, a arătat IPJ Mureş.