MENIU

Cosmin Mladin, interlopul din Arad, FILAT de autorități luni întregi. ȘOCANT cum a reușit să fugă de polițiști

Interlopul din Arad, filat de poliție luni întregi

Capul mafiei țigărilor de la Arad a fost urmărit de DIICOT luni întregi. Stenogramele arată cum interlopul recunoștea valoarea uriașă a unui transport ilegal de țigări în Marea Britanie, dar și alte transporturi de contrabandă. Deși era filat, Cosmin Mladin a reușit să fugă de procurori și mascați cu două ore înainte de percheziții. Potrivit unor surse Realitatea PLUS, totul ar avea o legătură inclusiv cu asasinarea omului de afaceri Ioan Crișan.

Șeful organizației interlope a reușit să fugă cu doar două ore înainte de percheziții. Potrivit presei locale, Mladin ar fi fost informat din interior de intenția polițiștilor.

Un lucru este sigur: capul mafiei țigărilor de la Arad a fost urmărit de DIICOT mai multe luni. Potrivit unor stenograme, Mladin recunoștea inclusiv un transport de țigarete de contrabandă din Marea Britanie. 

Cu două ore înainte de perchezițiile de săptămâna trecută, Mladin a fost văzut părăsind domiciliul, la volanul unui autoturism de lux, având asupra sa două geamantane. Mașina a fost abandonată, ulterior, și ridicată de polițiști. 

În acest caz, autoritățile merg pe două variante, inclusiv una care ar avea legătură cu asasinarea omului de afaceri Ioan Crișan. 

Interlopul din Arad, filat de poliție luni întregi

Amintim că, săptămâna trecută, au avut loc peste 150 de percheziții, pe raza municipiului Arad și a altor 8 județe, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de contrabandă și spălare de bani.

Potrivit unui comunicat de presă al DIICOT, în cauză s-a reținut faptul că, în cursul anului 2017, pe raza municipiului Arad a fost constituit un grup infracțional organizat, format din aproximativ 100 de persoane, cu componentă transfrontalieră.

Acesta a achiziționat cantități importante de țigarete pe care le-a introdus în ţară, prin sustragere de la controlul vamal și comercializarea lor în România și alte țări din vest-europene, aducând astfel prejudicii bugetului consolidat al statului și obținând sume impresionante de bani.

Țigările achiziţionate din Ucraina, Republica Moldova şi Serbia erau încărcate în autotrenuri aparţinând unor societăţi de transport controlate de segmentul extern al grupării. Acestea erau disimulate în alte categorii de mărfuri (panouri de lemn, paste făinoase etc.) sau în autotrenuri declarate goale la intrarea în România.

După introducerea acestora în ţară, mărfurile erau transportate către depozite intermediare (identificate de liderii grupării), unde erau descărcate de către membrii grupării.