Interceptări HALUCINANTE din dosarul morților suspecte de la Pantelimon: „Doamna cu COASA a cerut reducerea dozei”
Înregistrări și mărturii halucinante ies la iveală în cazul doctorițelor de la ATI Pantelimon. Anchetatorii au refăcut filmul asasinatelor cu sânge rece. Una dintre inculpate spunea despre pacienții cărora le scădea doza că sunt ”DE LĂSAT” și le cerea asistentelor să falsifice foile de observație medicală. Datele șocante apar în referatul procurorilor, iar una dintre doctorițele arestate preventiv este poreclită "Doamna cu Coasa". Atenție, urmează detalii și informații care vă pot afecta emoțional!
Referatul procurorilor a scos la iveală firul evenimentelor și detalii despre cum acționau doctorițele acuzate. Acestea își făcuseră un obicei din a reduce doza de noradrenalină sau de a o înlocui cu ser fiziologic.
„E de lăsat” era expresia șocantă pe care una dintre doctorițe o folosea pentru a le transmite asistentelor să reducă dozele. Mai exact, medicul se refera la faptul că pacienții nu meritau să trăiască. În general, potrivit referatului, se proceda în acest fel în cazul pacienților care aveau multe zile de stat pe secția ATI sau despre care aceasta aprecia că nu mai au șanse de supraviețuire.
Procurorii au mai descoperit că doctorița Maria Miron, poreclită "Doamna cu coasa", avea un adevărat traseu pentru pacienții pe care își propunea să îi lase să moară. Potrivit declarației unei asistente: „pacienții în stare gravă care urmau sau trebuiau să moară erau mutați în saloanele 3, 6 sau 7”.
Și datele din memoria injectomatului sunt diferite față de cele trecute în foaia de observație, au descoperit anchetatorii. Astfel că, mutați în saloanele morții, pacienții cu șanse mici de supraviețuire rămâneau fără nicio urmă de speranță.
CUM ACȚIONA DOCTORIȚA PORECLITĂ ”DOAMNA CU COASA”
”(...) inculpata MM a venit pe salonul martorei, a modificat rata noradrenalinei pe injectomatul pacientului (...) și i-a spus că e DE LĂSAT”, a susținut asistenta martoră în fața procurorilor.
sursa: referatul procurorilor
Doctorița ar fi dat indicații și asistentelor, iar nu de puține ori, în loc de noradrenalină, aceasta le injecta ser fiziologic. Asistentele povestesc inclusiv că mergeau pe ascuns în saloanele pacienților pentru a le injecta doza corectă deși, ulterior erau certate pentru gestul lor.
Nici protocolul deconectării pacienților de la aparate nu ar fi fost respectat, susține un asistent în referatul anchetatorilor. Acesta a povestit că pacienții erau deconectați înainte de două ore după deces și etichetat imediat pentru a fi dus la morgă. Între timp, patul eliberat era ocupat de un alt pacient din UPU sau din altă secție.
Și o discuție șocantă dintre doctorița inculpată și iubitul acesteia a ajuns în referatul procurorilor. Femeia încerca să-și justifice deciziile cumplite.
P.C.L: Uite, poți să te inspiri din ce a scris că e chiar foarte drăguț și exact asta spun și eu că... ea nu tratează nimic.
MIRON MARIA: Îhî.
P.C.L.: Ea prelungește o suferință, deci nu tratează absolut nimic.
MIRON MARIA: Asta nu pot să zic că ce sunt eu, Dumnezeu ...[neinteligibil]… suferință?
P.C.L.: Păi nu, nu, nu.
MIRON MARIA: Hî, hî, hî.
P.C.L.: Păi nu, da’ ce, sunt Dumnezeu să prelungesc suferință?
MIRON MARIA: Da.
P.C.L.: Tre’ să-l lași pe Cel de Sus, nu pe nora să decidă.
MIRON MARIA: Da, Cel de Sus. Frumos.
P.C.L.: Da.
SURSA: referatul procurorilor
Mai mult, cealaltă doctoriță inculpată, Mirela Păiuș, a fost înregistrată telefonic când se bucura că nu va lua 25 de ani de închisoare.
DOCTORIȚA INCULPATĂ SE BUCURĂ NU PRIMEȘTE PEDEAPSA DE 25 DE ANI
SOȚUL FEMEII: Cât crezi că costă?
PĂIUȘ MIRELA: Cât cred?
PĂIUȘ MIRELA: Nu știu, nu pot să fac nicio estimare, cât o fi om vedea, oricum, oricum nu e cu 25 cum, cum mi-nchipuiam, cel mai rău e cu șapte.
(...) Da, da’ a zis că nu, 25 nici într-un caz, nu. Măcar m-am liniștit.
sursa: referatul procurorilor
Anchetatorii au reușit să strângă dovezi despre moartea a cel puțin 17 persoane în condiții suspecte în saloanele groazei. Parchetul a apelat și la INML ca să obțină opinia experților medicali pe cazurile pe care le cercetează Aceștia au concluzionat că scăderea bruscă a Noradrenalinei nu era indicată, punând în pericol viața pacientului.