MENIU

Întâlnire importantă între Klaus Iohannis și președintele Bundestag-ului la Cotroceni

Miercuri, la Palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis a avut o întrevedere cu președintele Bundestag-ului, Norbert Lammert, în cadrul unei inițiative de relansare a UE. Lammert a accentuat pe faptul că România este un stat profund pro-european, iar Klaus Iohannis a ținut să asigure că susținerea statului român este indiscutabilă.

Comunicatul venit din partea Administrației Prezidențiale menționează că subiectele majore din cadrul întrunirii au fost cooperarea dintre statul german și cel român, viitorul UE , parcursul recent al statului de drept în țara noastră, precum și situația migranților.

„Președintele Klaus Iohannis a subliniat necesitatea prezervării și consolidării valorilor democratice ale statului de drept, inclusiv a încrederii în democrația parlamentară și în partidele politice, cărora le revine o răspundere deosebită în acest sens", menționează comunicatul Administrației Prezidențiale.

De asemenea, acesta mai afirmă:

„Cei doi înalți oficiali au discutat în mod aprofundat situația politică la nivel european în contextul proceselor electorale în curs în mai multe state membre ale Uniunii, inclusiv în Germania, și au subliniat necesitatea păstrării orientării pro-europene a guvernării, la finalul acestor procese. De asemenea, a fost pusă în evidență importanța combaterii, în acest cadru, a curentelor și forțelor extremiste, populiste și eurofobe".

În paralel, liderul parlamentului german, Norbert Lammert, a declarat că Uniunea Europeană semnifică „cel mai bun răspuns la globalizare, fiind o iluzie concepția vehiculată de unii politicieni că va fi posibilă o recuperare de competențe suverane, prin slăbirea UE", citează agerpres.ro