MENIU

Institutul European de Inovare acordă 60 de milioane unor proiecte care luptă cu SARS-CoV-2

coronavirus cercetare

Institutul European de Inovare şi Tehnologie (EIT) anunţă rezultatele iniţiativei sale de răspuns la criză: suma de 60 de milioane de euro a fost alocată unui număr de 62 de proiecte inovatoare şi unui număr de 145 de antreprenori din 32 de ţări pentru a face faţă pandemiei, scrie Mediafax.

„Ca parte a eforturilor UE de combatere a crizei provocate de coronavirus, Institutul European de Inovare şi Tehnologie (EIT) anunţă rezultatele iniţiativei sale de răspuns la criză: suma de 60 de milioane de euro a fost alocată unui număr de 62 de proiecte inovatoare şi unui număr de 145 de antreprenori din 32 de ţări pentru a face faţă pandemiei şi crizei provocate de aceasta. Proiectele selectate vor contribui la furnizarea de soluţii în domeniile de interes principale ale EIT, de la sănătate şi digitalizare până la mobilitatea alimentară şi urbană, pentru a răspunde unei game largi de provocări generate de criză”, anunţă Comisia Europeană.

Aproape 1.500 de inovatori din 44 de ţări şi-au depus candidaturile în momentul în care iniţiativa a fost lansată, la 14 mai. La 30 iunie, Consiliul de conducere al EIT a acordat finanţare celor opt comunităţi de cunoaştere şi inovare (CCI), care acum şi-au finalizat procesele de selecţie. Toate activităţile EIT de răspuns la criză urmează să fie finalizate până la sfârşitul anului 2020.

Mai multe articole despre:
coronavirus pandemie