MENIU

Instanţa a ridicat interdicţia lui Stamen Stancev de a părăsi ţara

Consultantul bulgar Stamen Stancev, cercetat în dosarul privatizărilor strategice, este liber să părăsească România. Magistraţii Curţii de Apel au ridicat astăzi interdicţia de a părăsi ţara, emisă pe numele său. Stancev este însă obligat să se prezinte la termenele de judecată. Consultantul este cercetat alături de alte 7 persoane pentru infracţiuni care aduc atingere securităţii naţionale.

Stamen Stancev a declarat că are o serie de documente la Monaco la care are acces doar el şi prin care ar putea să îşi demonstreze nevinovăţia. Chiar şi procurorul de şedinţă a fost de acord cu ridicarea interdicţiei, pe motiv că Stancev are reşedinţa la Monaco şi dacă în 30 de zile nu se prezintă acolo pentru a-şi clarifica situaţia, riscă să îşi piardă rezidenţa.

În plus, avocaţii consultantului au explicat că şi copilul lui Stancev, care învaţă la Monaco, nu va mai putea frecventa cursurile, dacă tatăl său îşi pierde rezidenţa. Urmărirea penală în dosarul privatizărilor strategice a fost declanşată în noiembrie 2006 de procurorii DIICOT.
Mai multe articole despre:
Stamen Stancev