MENIU

Inspectorul General Școlar al Capitalei: Școlarii și preșcolarii vor sta acasă, dascălii pot preda de la școală

Inspectorul General Școlar al Capitalei: Școlarii și preșcolarii vor sta acasă, dascăli pot preda de la școală

În cazul intrării unităților de învățământ din București în scenariul roșu, atât școlarii, cât și preșcolarii vor învăța online. Pe de altă parte, dascălii au și posibilitatea de a preda, tot online, din școală,  a anunțat noul inspector general școlar.

“Inclusiv la grădiniță va fi activitate online, așa cum a fost de la inceput. Cei mai creativi sunt colegii nostri din preșcolar si am avut exemple foarte bune de creativitate”, a declarat noul inspector școlar general interimar al Capitalei, Liliana Toderiuc.

Pe de altă parte, “cadrele didactice care nu au posibilitatea să realizeze o predare de calitate au posibilitatea să meargă la școală și să folosească echipamentele școlii”, iar cei care refuză să predea online NU VOR FI PLĂTIȚI. “Cred că suntem cu toții de acord că doar munca prestată poate fi remunerată. Există la nivelul fiecărei unități de învățământ posibilitatea de a organiza comisii de disciplină pentru acele cadre didactice care refuză predarea online”.

Liliana Toderiuc a preluat funcție de inspector general școlar adujunct pentru că titularul, Ionel Pușcaș, este în concendiu.