MENIU

Înșelătoria cu oglinzile auto: noua găselniță a escrocilor de a păcăli șoferii neatenți

Înșelătoria cu oglinzile auto

Șoferii trebuie să fie tot mai atenți și precauți în fața unei noi amenințări care devine tot mai comună în ziua de azi. Infractorii sunt tot mai inventivi și găsesc mereu modalități de a păcăli șoferii neatenți pentru a le lua bani. Noua găselniță a escrocilor este una surprinzătoare prin felul acestora de a acționa.

Presa din Europa atrge atenția cu privire la o nouă metodă de operare a escrocilor „la drumul mare”.

Franz S. și soția sa călătoreau pe o autostradă din Italia. Călătoria a mers bine până când: ”Depășim un BMW alb, când am auzit brusc o bubuitură”, a declarat cuplul pentru portalul austriac Heute.at. ”Atunci șoferul ne-a depășit, ne-a arătat spre oglinda lui spartă și ne-a făcut semn spre marginea drumului”. Cuplul a urmat invitația presupusei victime și a căzut în capcană.

Un psihiatru a analizat motivele care au determinat-o pe Diana Șoșoacă sa facă circul din Parlamentul European: „A testat apele, să «simtă» sala”

După ce șoferul BMW-ului a coborât din mașină, nu a mers pe partea șoferului așa cum era de așteptat, ci pe partea pasagerului. Acolo, cât a cerut cuplului să coboare geamul mașinii, a reușit să facă o „zgârietură” pe vehiculul victimelor sale cu cretă specială, fără ca acestea să observe. ”Apoi, bărbatul ne-a spus politicos că i-am lovit oglinda și ne-a arătat imediat un model de schimb de 800 de euro pe eBay pe telefonul său mobil”, a declarat victima. Ne-a sugerat să plătim prejudiciul în numerar pe loc, fără implicarea poliției sau a asigurărilor. ”Soția mea i-a dat de bunăvoie toate rezervele noastre de numerar ”, a mai spus Franz S. Adică, 560 de euro, cu care escrocul a dispărut imediat.

Acest truc este extrem de perfid, pentru că oricine ignoră informația riscă să fie acuzat că a lovit mașina și a plecat de la fața locului. Acesta este un alt motiv pentru care mulți șoferi opresc imediat pe marginea drumului. Dar: ”Dacă nu observați nimic neobișnuit în vehiculul dvs., în afară de sunetul puternic, continuați să conduceți”, îi sfătuiește Nikolaus Authried, jurnalist al Clubului Austriac de Automobile, Motociclete și Turism (ÖAMTC), pe turiştii din Italia. ”Dacă vă opriți, spuneți că vrei să sunați la poliție”. Astfel poți evita frauda.

Cu toate acestea, există o altă modalitate de a dezminți acest truc. Escrocii folosesc adesea cretă specială pentru a simula o zgârietură pe partea pasagerului. Este solubilă în apă, astfel încât puteți verifica cu ușurință autenticitatea deteriorării.

Haos în Leeds, Anglia, după ce românii au răsturnat mașina poliției și atacă tot ce trimit autoritățile. MAE se implică în caz. VIDEO - Momentul care a declanșat furia compatrioților

 

Mai multe articole despre:
escroci escrocherie oglinda auto truc