MENIU

Îngrijorări crescânde privind conflictul din Ucraina: Rușii, convorbiri cu americanii

Îngrijorări crescânde privind conflictul din Ucraina: Rușii, convorbiri cu americanii

Conflictul din Ucraina generează îngrijorări din ce în ce mai mari, iar liderii marilor puteri depun eforturi susținute pentru a calma tensiunile. În acest context, miniștrii Apărării din Rusia și Statele Unite au discutat vineri despre "reducerea riscului unei escaladări" în cadrul unei convorbiri telefonice, a anunțat Moscova. Această discuție a avut loc la doar două zile după ce Washingtonul a anunțat desfășurarea punctuală de rachete cu rază lungă de acțiune în Germania.

Conform Ministerului rus al Apărării, în timpul convorbirii dintre Andrei Belousov și Lloyd Austin "a fost abordată problema prevenirii amenințărilor la adresa securității și a reducerii riscului unei posibile escaladări".

Convorbirea a avut loc la iniţiativa Rusiei, a precizat sursa citată.

O purtătoare de cuvânt a Pentagonului, Sabrina Singh, a declarat presei că, în cadrul acestei convorbiri, Austin a subliniat "importanţa menţinerii liniilor de comunicare" cu Moscova în plin conflict în Ucraina şi imediat după summitul NATO de la Washington.

Casa Albă a anunţat miercuri că Statele Unite vor desfăşura în mod punctual, începând din 2026, noi arme în Germania, cu o rază de acţiune mai mare decât sistemele americane poziţionate în prezent în Europa.

Bani de la americani pentru armament. SUA împrumută România cu 2 miliarde de dolari

 

Mai multe articole despre:
ucraina convorbiri