INGREDIENTUL care NU trebuie să LIPSEASCĂ din compoziția SARMALELOR
Există un ingredient care nu trebuie să lipsească sub nicio formă din compoziția sarmalelor. Iată despre ce este vorba și ce trucuri poți aplica pentru a primi laude.
În compoziția de sarmale se adaugă obligatoriu apă. Cantitatea de apă variază în funcție de cantitatea de orez și de cât de grasă sau slabă este carnea.
Dacă este grasă carnea, se adaugă 150 ml de apă pentru 100 grame de orez, iar dacă este carne mai slabă se adaugă 200 ml de apă pentru 100 g de orez.
Compoziția care nu are suficientă apă nu va permite fierberea orezului, care va rămâne tare chiar dacă sarmalele fierb mai mult timp.
Dacă îți place aroma de afumătură, poți toca împreună cu carnea 100 grame de ceafă de porc afumată. De asemenea, poți să pui printre sarmale bucăți de kaizer, ciolan afumat etc.
Pentru o culoare roșie întensă, adaugă în apa în care fierb sarmalele câteva lingurițe de boia dulce de ardei, în afară de suc de roșii sau bulion.
Pune o farfurie groasă deasupra sarmalelor dacă acestea încep să se ridice pe măsură ce fierb.
Cele mai bune sarmale ies atunci când sunt fierte la foc mic, timp de 3-4 ore, în vas de lut. Dacă nu ai vas de lut, când sarmalele sunt aproape fierte, bagă oala în cuptor și mai lasă-le timp de o oră.
Poți fierbe sarmalele și în oala cu presiune pentru că îți permite să alegi cu exactitate durata, nivelul de presiune.
Sarmalele se vor fierbe în aproximativ 30 de minute, la presiune înaltă.