MENIU

Ingredientele secrete folosite de gospodinele din Danemarca atunci când fac chiftele. Le va da un gust deosebit, care îi va încânta pe meseni

Ingredientele secrete folosite de gospodinele din Danemarca atunci când fac chiftele

Când vine vorba de chiftele, gospodinele din Danemarca au un talent aparte de a transforma un preparat simplu într-o adevărată delicatesă ce răspândește arome unice în întreaga casă. În fiecare bucătărie daneză, micile trucuri și ingredientele secrete sunt cele care fac diferența, conferind chiftelelor un gust deosebit, capabil să surprindă cei mai pretențioși meseni. Acestea nu sunt doar simple combinații de carne și condimente, ci o simfonie de arome și texturi, care, odată descoperite, devin rapid preferatele tuturor. 

Frikadeller, celebrele chiftele daneze, au o istorie bogată, fiind menționate pentru prima dată într-o carte de bucate veche, care reflectă tradițiile culinare ale Danemarcei. Aceste delicioase chiftele sunt apreciate nu doar pentru gustul lor savuros, ci și pentru textura perfectă, care se obține printr-o combinație atent aleasă de ingrediente. Gospodinele din Danemarca își păstrează cu sfințenie secretele, fiecare având propriile trucuri pentru a adăuga un strop de originalitate preparatului tradițional. 

Ingredientele de care aveți nevoie pentru rețeta de chiftele din Danemarca

Pentru chifteluțe, aveți nevoie de:

-o felie de pâine

-185 ml de lapte

-230 g de carne de vită tocată -300 de grame carne de porc tocată

-3 linguri de făină

-2 ouă

-1 și ½ linguriță de sare

- ¼ linguriță piper

-2-3 cepe verzi tocate

-2-3 căței de usturoi tocați

-¼ linguriță nucșoară

-½  linguriță salvie

-ulei de măsline

-unt

Ce înseamnă când găsești două gălbenușuri într-un ou. Este periculos, sau putem să le mâncăm fără grijă?

Pentru sos aveți nevoie de:

-1-2 linguri de sos rămas de la chifteluțe

-puțin unt

-3 linguri de făină

-180 de g smântână pentru gătit

-sare și piper

-o lingură de sos de roșii (opțional)

Modul de preparare

Primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să înmuiați pâinea în lapte. Ulterior, într-un vas se amestecă carnea de porc, cea de vită și ceapa verde tocată. În cazul în care nu aveți ceapă verde, o puteți înlocui cu una galbenă de mărime mai mare. Adaugă apoi făina, ouăle bătute, pâinea, condimentele, dar și laptele rămas, potrivit rețete.unica.ro. Amestecă întreaga compoziție cu mâinile și apoi formează chifteluțe mici și rotunde.

După ce ai terminat de format chifteluțele, tot ce trebuie să faci este să topești puțin unt la foc mic, într-o tigaie încăpătoare și să prăjești chiftelele până când se pătrund. Dă focul treptat de la mediu spre mare și lasă-le să se prăjească timp de 3-5 minute pe fiecare parte.

Secretul pentru un gust delicios și un plus de savoare este să torni puțin sos din cel pe care și l-au lăsat chifteluțele în tigaie într-o cratiță de dimensiune medie, apoi să adaugi făină și unt. Treptat se pune smântâna pentru gătit și se amestecă fără oprire. În momentul în care s-a omogenizat, pune sos de roșii, sare și piper după preferință și ia compoziția de pe foc după aproximativ 3 minute. Rețeta de Frikadeller este gata și se poate savura cu plăcere!

Horoscop chinezesc, săptămâna 21-27 octombrie 2024. Dragonul de Lemn le promite succes zodiilor care reușesc să își țină impulsurile în frâu