MENIU

Ingeniozitatea hoților nu cunoaște limite - metoda Spiderman face victime pe bandă rulantă

Un bărbat de 31 de ani din Brașov a fost reținut pentru 24 de ore luni, 26 decembrie, după ce în urmă cu o săptămână a spart un apartament pe timp de noapte și a sustras bunuri în valoarea de 10.000 de lei.

Bărbatul este cercetat în prezent de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov pentru furt calificat, infracțiune pentru care legea prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 5 ani.

La data de 19 decembrie 2022, Poliţia Municipiului Braşov a fost sesizată de proprietarul unei locuințe cuprivire la faptul că, persoane necunoscute i-au pătruns în locuință prin escaladarea și forțarea ferestrei, de unde i-au sustras mai multe bunuri.

„În urma activităţilor de investigaţii întreprinse în cauză de polițiştii Biroului de Investigatii Criminale -Brașov (BIC), s-a stabilit momentul săvârșirii infracțiunii, precum și identitatea autorului, fiind vorba despre un bărbat de 31 de ani, din municipiul Brașov, care, în data de 17.12.2022, pe timp de noapte, a pătruns în locuință prin escaladarea pervazului ferestrei și, apoi, prin forțarea sistemului de închidere al ferestrei de la bucătăria apartamentului, de unde a sustras mai multe bunuri, producând astfel un prejudiciu de peste zece mii de lei”, se arată într-un comunicat al IPJ Brașov. 

Față de materialul probator existent în dosarul penal, în cauză a fost solicitat un mandat de percheziţie, care a fost pus în executare în data de 26.12.2022 de polițişti din cadrul BIC Brașov cu sprijinul Serviciului Criminalistic și a Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

În urma percheziţiei efectuate, suspectul a fost depistat la domiciliu şi condus la sediul unităţii de poliție, iar prin ordonanţa organelor de cercetare penală s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de acesta pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

De asemenea, s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore a suspectului și introducerea lui în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov. 

Mai multe articole despre:
furt furt din locuinte metoda spiderman