MENIU

Informaţii controversate într-un manual de Română de clasa a IV-a: În Munții Bucegi există o zonă...

Manualul de Limba şi Literatura Română de la clasa a IV-a conţine informaţii fără nicio bază ştiinţifică. 

Potrivit manualului, "în Munţii Bucegi, în preajma stâncilor Babele şi Sfinxul există o porţiune de un kilometru pătrat în care organismul nu oboseşte şi se înviorează brusc". În acelaşi text se mai spune că "este probabil cea mai interesantă descoperire făcută vreodată în România", fără a preciza însă nicio sursă. De asemenea, elevii mai pot citi că în credinţa populară aici "se manifestă un fenomen magnetic rar întâlnit, care are efecte benefice uluitoare asupra organismului uman”.

Manualul este folosit la clasa a patra de unii dintre profesori, fapt care i-a revoltat pe părinţi. Unul dintre părinţi a semnalat acest lucru pe Facebook.

„Ăsta nu-i ceva fotoşop, e un paragraf din lecţia lui fi-mio, care are ca titlu "Parcul Naţional Bucegi - Text informativ".Nebunul de Vasile Rudan, ăla cu tunelurile de supt Crăpaţi, cred că e mândru de acest manual, în spatele textului vedeţi coperta şi autorii mizeriei de se interpretează manual şi este aprobată de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării, cum altfel?! Ştiinţifice!”, a scris Tiberiu Popescu pe pagina sa de Facebook.

Manualul poate fi consultat pe site-ul Ministerului Educației aici.

Printre autorii manualului sunt şi inspectori şcolari: prof. dr. Mirela Mihăescu - inspector școlar şi Ştefan Pacearcă - inspector şcolar pentru învăţământ primar. De asemenea, manualul mai este semnat de Aniţa Dulman – psiholog; Crenguţa Alexe - corpul de metodişti al IȘJ Dâmbovița - învăţământ primar şi Otilia Brebenel - cercetător științific al Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei.

Potrivit Ministerului Educaţiei, manualul a fost aprobat în 2014 pe vremea ministrului Remus Pricopie de către o comisie de specialitate. HotNews a încercat să obţină o poziţie din partea editurii Intuitext care a editat manualul şi al autorilor, dar până la publicarea acestui material de presă acest lucru nu a fost posibil.

Sursa: hotnews.ro

Mai multe articole despre:
Muntii Bucegi manuale romana