MENIU

O mamă din Prahova şi-a scăpat fetiţa din ochi câteva minute. Unde a descoperit-o fără suflare

<p>&nbsp;Şocant. O fetiţă de 6 ani din Haţeg, găsită &icirc;ntr-un canal de drenaj. Cum a ajuns acolo</p>

Tragedie într-o familie din judeţul Prahova. O fetiţă de 3 ani şi jumătate a murit înecată în haznaua din curtea casei, după ce tatăl ei a luat capacul fosei şi nu l-a mai pus la loc. În zadar s-au chinuit medicii să o resusciteze. Copila nu a avut nicio şansă de supravieţuire.

Fetița de trei ani și jumătate a mers în curte cu mama ei, care ieșise să ia lemne pentru foc. Femeia a intrat în casă, însă micuța a mai rămas afară.

Lăsată nesupravegheată aceasta a căzut în haznaua din spatele locuinței, adâncă de doi metri.

"O minoră de 3 ani și șase luni, pe fondul uni scurte lipse de supraveghere din partea mamei care  a părăsit imobilul către o anexă, s-a deplasat în fața locuinței unde la circa 10 metri se afla o fosă septică neprevăzută cu capac care să acopere gura de vizitare", a declarat Daniel Panaite din cadrul Poliției Rurale Vălenii de Munte.

"La 14:39 s-a primit prin sistemul unic de urgență un apel în localitatea Schiulești pentru un copil inconștient. La solicitare, s-a deplasat imediat un echipaj al Ambulanței care a găsit o fetiță în vârstă  de 3 ani și jumătate înecată", a precizat  dr. Mădălin Ipatie, diretor medical al SAJ Prahova.

În urmă cu câteva zile, tatăl fetei a luat capacul fosei septice și nu l-a mai pus înapoi. Polițiștii au deschis un dosar penal pentru a stabili cum s-a produs nenorocirea.

"Poliția efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, faptă prevăzută și pedepsită de către articolul 192 Cod Penal", a adăugat Daniel Panaite.

Trupul neînsuflețit al fetiței din localitatea prahoveană Izvoarele a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală din Ploiești, în vederea efectuării necropsiei.

Mai multe articole despre:
moarte tragedie copil fetiţă hazna