MENIU

Îndoctrinare nazistă? Părinți scandalizați după ce au cumpărat o carte de colorat. Află ce au găsit

Un vânzător olandez a fost nevoit să-și ceară scuze după ce a vândut, fără să vrea, o carte de colorat care conținea o imagine cu Adolf Hitler. Dictatorul era înfățișat făcând salutul nazist și purtând pe braț o banderolă cu svastica.  

Reprezentanții lanțului olandez de magazine care avea cartea în stoc au declarat că „regretă profund incidentul” și au retras imediat produsul.

Cartea a fost publicată în India și este încă neclar de ce Adolf Hitler a fost inclus în paginile ei.

„Bănuiala mea este că cel care a creat cartea de colorat a frunzărit o carte cu oameni celebri uitată prin dulap și a selectat câțiva, printre care l-a inclus și pe Adolf Hitler, din păcate. Poate că nici nu l-au recunoscut“, a declarat un purtător de cuvânt al editurii Trifora.

Editura a afirmat că în această carte de colorat s-a ales o combinație de personalități istorice, precum Nelson Mandela, Albert Einstein și Abraham Lincoln.

Purtătorul de cuvând a relatat că „Este un concurs nefericit de împrejurări. Am verificat traducera cărții, dar nu și planșele.”

Vânzătorul a fost alertat abia după ce mai mulți părinți șocați au postat comentarii pe site-urile de socializare, alături de imagini ale paginii respective, iar unul dintre ei au catalogat cartea drept „rușinoasă” într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a magazinului.

Kruidvat a menționat că aceasta s-a aflat pe rafturile magazinului doar jumătate de zi, fiind retrasă imediat ce problema a ieșit la lumină. Compania a declarat că va face investigații în legătură cu modul în care imaginea lui Hitler a apărut în paginile cărții și a returnat fiecărui client suma plătită inițial.