MENIU

Indice de infectare URIAȘ la Timișoara. CARANTINA de noapte, instituită în weekend. Cine și în ce condiții poate circula

Infecție COVID-19

Municipiul Timişoara şi comunele Giroc, Otelec, Parţa şi Şag vor intra în carantină de noapte în weekend, după ce au depăşit rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 de 7 la mia de locuitori. Decizia a fost luată în urmă cu scurt timp de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Timiş, după ce Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş a anunţat, astăzi, o rată de infectare la14 zile de 7,15 la mie pentru Timişoara.

Carantina de noapte a fost impusă şi în localităţile Dudeştii Noi, Dumbrava, Dumbrăviţa, Ghiroda, Moşniţa Nouă şi Pădureni, însă în aceste cazuri vorbim despre întreaga săptămână, și asta deoarece rata de infectare a depăşit 7,5 la mia de locuitori.

Situația din spitale din județ nu este deloc roză. Din contră, în prezent, în unitățile medicale din județul Timiș sunt internaţi 325 de bolnavi cu COVID-19, în vreme ce 39 de persoane se află în secţiile ATI cu forme grave de coronavirus.

Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Victor Babeş" din Timişoara a înfiinţat o Secţie de Pre-Terapie, ca urmare a creşterii accentuate a numărului de pacienţi cu forme severe şi foarte severe de infecţie cu SARS-CoV-2, dar şi a numărului mic de paturi ATI, parterul Secţiei de Pneumologie fiind transformat în zonă roşie, conform Agerpres. Au fost operaţionalizate 34 de paturi în care vor fi internaţi pacienţii ce necesită suport respirator, dar pentru care nu se poate asigura procedura de intubare.

Potrivit unei Hotărâri adoptate joi de către guvern, în localitățile în care rata de infectare trece de 6 la mie, dar nu depășește 7,5, va fi instituită carantina de noapte în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

Sunt exceptate însă persoanele vaccinate anti-COVID, care vor putea ieși din casă și în intervalul 05.00-20.00.

În localitățile în care rata de infectare este mai mare de 6, dar nu depășește 7,5, magazinele vor fi închise de la ora 18.00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

În localitățile în care rata de infectare trece de 7,5 se instituie carantina de noapte pe toată durata săptămânii.