MENIU

Incredibil ce metodă aveau doi traficanți de droguri din România: Cum își livrau substanțele

Poliția a descoperit recent o metodă sofisticată de trafic de droguri utilizată de doi indivizi din România. Cei doi traficanți, care au fost arestați preventiv, sunt acuzați de vânzarea și distribuirea de substanțe dopante cu grad mare de risc, atât în țară, cât și în străinătate. Autoritățile au identificat o rețea extinsă care folosea firme de curierat pentru a expedia drogurile în 240 de colete, descoperind în același timp mii de flacoane cu substanțe interzise în locuințele acestora.

Modul de operare al traficanților

Conform unui comunicat al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), cei doi inculpați, cetățeni străini, au fost reținuți pe 30 iulie 2024. Aceștia sunt cercetați pentru infracțiuni legate de operațiuni ilegale privind circulația substanțelor dopante, inclusiv deținerea de droguri de risc pentru consum propriu. În perioada 2023-2024, traficanții au procurat și distribuit repetat substanțe dopante prin intermediul firmelor de curierat, expediind un număr impresionant de 240 de colete către clienți din diverse locații.

În urma a șase percheziții efectuate în București și județul Ilfov, autoritățile au ridicat o cantitate semnificativă de substanțe dopante și echipamente asociate. Printre obiectele confiscate se numără 1.035 de flacoane și 768 de fiole cu substanțe dopante, 10 kilograme de comprimate cu ostarină, 15 kilograme de materie primă pentru fabricarea substanțelor dopante, 985 de flacoane de somatropină, și 5.200 de comprimate conținând substanțe dopante. De asemenea, au fost găsite 39 de cutii cu ambalaje, peste 5.000 de flacoane goale, 19 cutii cu etichete și role de ambalat, două aparate mecanice destinate producerii și ambalării substanțelor, precum și sume de bani în valoare de 33.510 euro și 7.000 lei.

Acțiuni judiciare

În plus, în locuința unuia dintre traficanți a fost descoperită și o cantitate de canabis destinat consumului propriu. Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj a dispus arestarea preventivă a celor doi inculpați pentru o perioadă de 30 de zile. Acțiunea a beneficiat de colaborarea strânsă dintre polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj Napoca, Brigăzile de Combatere a Criminalității Organizate București și Iași, Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Hunedoara, precum și specialiștii criminaliști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București. Suportul tehnic și de criminalistică a fost asigurat de Serviciul Tehnic și de Criminalistică din cadrul DIICOT și Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.