MENIU

Aterizarea ratată a avionului de la Cluj. Dialog halucinant între pilot şi turnul de control

Fragment incredibil din dialogul purtat în această dimineaţă între pilotul avionului care a ieşit de pe pistă la aterizarea pe aeroportul din Cluj-Napoca şi turnul de control. Astfel, deşi pilotul i-a spus că a ieşit de pe pistă, " turnul de control i-a replicat: "Confirm. Bine aţi venit!", scrie digi24.ro.

Redăm, în continuare, fragmentul de dialog:

Pilot: Turnule, 9301 - tocmai am ieşit din pistă.

Turnul de control: Confirm. Bine aţi venit! Continuaţi spre Delta (n.r. altă pistă), către poziţia de îmbarcare.

Pilot: Nu m-aţi înţeles! Am ieşit din pistă.

Turnul de control: Sunt turnul, confirm, mulțumesc!

Pilot: Suntem ieșiți din pistă, nu s-a întâmplat nimic, suntem pe sol. Motoarele încă funcționează. Ne uităm la situație și pe urmă vom proceda la o evacuare.

Turnul de control: Sunt turnul, confirmăm, anunțăm imediat solul! O să vină imediat utilaje pentru asistență.

 

Dialogul a avut loc imediat după incidentul în care a fost implicat un Boeing 737 aparținând Blue Air cu 116 pasageri şi membri ai echipajului la bord.

Pasagerii s-au speriat cumplit, dar nimeni nu a fost rănit. Nu este deloc clar ce s-a întâmplat. Directorul aeroportului spune că avionul nu mai avea combustibil şi că pilotul s-a grăbit să aterizeze deşi utilajele de deszăpezire curăţau pista de zăpadă. Reprezentanţii companiei aeriene îl contrazic şi dau vina pe turnul de control, care nu ar fi anunţat că sunt condiţii grele la Cluj-Napoca.

Mai multe articole despre:
Cluj incident avion anunţ Blue Air măsură