MENIU

Incident la concertul Carla's Dreams. Administratorii mall-urilor din ţară vor fi instruiţi de ISU

<p>Carla's Dreams</p>

Administratorii mall-urilor din toată ţara vor fi instruiţi de pompieri. Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă vrea să-i informeze pe şefii centrelor comerciale despre obligaţiile pe care le au atunci când organizează evenimente cu public numeros. Decizia vine după ce mai multe persoane au leșinat în timpul unui concert Carla's Dreams într-un centru comercial din Piatra Neamţ. 

Pentru a evita incidente ca cele de la concertul Carla’s Dreams din Piatra Neamţ, pompierii de la prevenire vor avea în perioada următoare întâlniri cu administratorii de clădiri tip mall, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă(IGSU). În cadrul acestor întâlniri se vor expune obligaţii ce le revin administratorii în cazul organizării de evenimente cu public numeros.

“În vederea susţinerii climatului de siguranţă la astfel de evenimente, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a dispus unităţilor subordonate informarea administratorilor clădirilor de tip mall sau a altor categorii de construcţii în care se organizează manifestări de gen, cu privire la obligaţiile enumerate”, se arată într-un comunicat al IGSU.

Totodată, administratorii mall-urilor vor fi nevoiţi să trimită notificări către pompieri de fiecare dată când au intenţia să organizeze manifestări care presupun prezenţa a minimum 200 de persoane, în spaţii închise.

 

În comunicatul celor de la IGSU, sunt reamintite principalele obligaţii care revin organizatorilor unor evenimente cu public numeros, pentru a evita situaţii ca cea de la Piatra Neamţ de vineri seară.

“Stabilirea planului de organizare a evacuării utilizatorilor, odată cu finalizarea lucrărilor de realizare a amenajărilor; respectarea numărului maxim de persoane prevăzut în proiectul de amenajare, pentru manifestările în spaţii închise; delimitarea zonelor amenajate temporar în spaţii închise cu mijloace de marcare şi indicatoare de securitate corespunzătoare; instruirea personalului cu atribuţii pe linia apărării împotriva incendiilor asupra modalităţilor practice de acţiune privind evacuarea utilizatorilor în caz de incendiu”, anunţă IGSU.

 

Mai multe articole despre:
mall club ISU carlas dream