MENIU

Incident șocant în Vama Veche: Focurile de armă i-au speriat pe turiști

Un incident alarmant a avut loc în Vama Veche în seara zilei de 10 august, când polițiștii au fost chemați de urgență după ce s-au auzit focuri de armă. La ora 22:00, autoritățile au fost alertate prin apel 112 despre un posibil atac cu pistolul.

Ce au transmis polițiștii

Ajunși la fața locului, polițiștii Secției 2 Poliție Vama Veche – 2 Mai au confirmat sesizarea, observând că geamul securizat al ușii unui garaj fusese spart. Inițial, s-a presupus că zgomotul provenea din curtea vecină, unde un obiect a fost proiectat cu viteză mare. Totuși, în urma verificărilor, nu au fost găsite dovezi ale utilizării unui pistol sau a altui obiect capabil să provoace daune.

Se pare că incidentul a fost provocat de utilizarea unor artificii de către persoane aflate în imobilul apelantului, artificii care nu necesită autorizare.

În dimineața următoare, în cadrul acțiunii „Blocada”, polițiștii au efectuat un control amănunțit al vehiculelor și bagajelor persoanelor implicate în incidentul de seara precedentă. În urma acestor verificări, a fost descoperită o armă neletală care necesita autorizare.

Cercetările sunt în curs de desfășurare de către Serviciul de Investigare a Infracționalității de Mediu, vizând posibile încălcări ale regimului armelor și munițiilor. Polițiștii continuă să investigheze circumstanțele exacte ale incidentului și motivele din spatele folosirii artificiilor și a posibilei arme descoperite.