MENIU

Incident la TVR, în direct. Un operator a izbucnit la adresa CpF: "Ce penibili sunteți!"

Un cameraman TVR a izbucnit și i-a catalogat drept ”penibili” pe reprezentanții Coaliției pentru Familie, în direct, în timpul unei emisiuni. 

S-a întâmplat în timpul emisiunii Pulsul zilei, într-o dezbatere despre Referendum. Invitați: o reprezentantă a organizației Accept și președintele Coaliției pentru Familie, Mihai Gheorghiu. Moderator: Radu Andrei Tudor, scrie Paginademedia.ro.

"La Referendum votăm protecția constituțională a definiției căsătoriei, în termeni stricți juridici", spunea Mihai Gheorghiu, când cadrul s-a mișcat, iar pe post s-a auzit, încet, "Ce penibili sunteți!"

Mihai Gheorghiu a avut un moment de pauză, după care a precizat: "Colaboratorii dumneavoastră ne transmit mesaje: Ce penibili sunteți! E foarte interesant și elocvent!"

Moderatorul a intervenit: Radu Andrei Tudor și-a prezentat scuzele, pe post. "Îmi cer scuze eu, în numele colegilor din platou".

Ce spune TVR 

Referitor la incidentul petrecut vineri, 28 septembrie a.c, în timpul emisiunii „Pulsul zilei” – dezbatere electorală, difuzată pe TVR 1, când, în timpul discuţiilor, un membru al echipei tehnice a folosit, în direct, un limbaj neadecvat care a condus la întreruperea emisiunii, Societatea Română de Televiziune face următoarele precizări:

- Îşi cere scuze invitaţilor participanţi la emisiune, cât şi telespectatorilor pentru acest incident;

- Moderatorul emisiunii „Pulsul zilei”, Radu Andrei Tudor, şi-a cerut scuze în direct invitaţilor pentru acest incident;

- Conducerea televiziunii va face toate demersurile potrivit dispoziţiilor legale şi regulamentelor interne pentru a stabili persoanele culpabile şi răspunderea acestora;

- Societatea Română de Televiziune îşi respectă misiunea publică, potrivit Legii nr. 41/1994, informând imparţial, echidistant şi cu obiectivitate publicul său cu privire la toate evenimentele de interes major.

Atmosfera dezbaterilor pe tema Referendumului pentru familie a fost de altfel una tensionată în general.

Senatoarea Florina Presadă a relatat că a fost jignită și întreruptă de nenumărate ori de o europarlamentară PSD, chiar înaintea incidentului cu operatorul. 

Mai multe articole despre:
referendum TVR coalitia pentru familie CpF