MENIU

Incendiu în Parlamentul României: un bărbat a aruncat cu benzină înăuntru și a dat foc! Piromanul a reușit să fugă. Cum arată bărbatul? FOTO

Incendiu în Parlamentul României: un bărbat a aruncat cu benzină înăuntru și a dat foc! Piromanul a reușit să fugă/ Captură video

Incident la Parlamentul României. Un incendiu a izbucnit, marți, la intrarea pentru vizitatori de la Camera Deputaților. Focul a fost provocat de un bărbat care este în prezent căutat de oamenii legii. O persoană a făcut atac de panică. 300 de persoane au fost evacuate. 

UPDATE 2 "Astăzi, 17 septembrie 2024, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Secția 17 Poliție au fost sesizați, prin sistem 112,  cu privire la faptul că  o persoană ar fi aruncat cu o substanță, posibil inflamabilă, în incinta unei instituții publice din Sectorul 5.

La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul subunității, iar din primele cercetări s-a stabilit faptul că, în urma unui conflict spontan, un bărbat, vizitator, ar fi aruncat cu o substanță inflamabilă.

Foto: Poliția Română

Incendiul a fost într-o încăpere pentru vizitatori,  aproximativ 300 de persoane fiind evacuate la acel moment.

Din primele informații, nu există persoane rănite.

La acest moment, activitățile sunt în desfășurare, fiind efectuate verificări în vederea depistării persoanei în cauză.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Secției 17 Poliție, pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul", au transmis polițiștii.

Pompierii au făcut și ei câteva precizări pe marginea acestui subiect extrem de grav, petrecut în incinta uneia dintre cele mai importante instituții ale statului român. 

"Am intervenit pentru stingerea unui incendiu ce s-a produs la Palatul Parlamentului, Sala Constantin Brâncuși. Incendiul s-a produs într-o încăpere pentru vizitatori, pe o suprafață de 30 mp. Au ars elemente textile și de birotică. În urma evenimentului nu sunt persoane rănite.

Au intervenit forțele din cadrul Detașamentului de Pompieri Palatul Parlamentului", au transmis reprezentanții ISU. Aceștia au precizat, totodată, că incendiul este lichidat.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Incident, marți, la Parlamentul României, chiar în zona intrării de la Camera Deputaților, acolo unde se fac tururile ghidate. 

Un incendiu a izbucnit, marți, la Palatul Parlamentului, la intrarea pentru vizitatori de la Camera Deputaților, focul fiind pus de un bărbat care este în prezent căutat de poliție.

Oamenii au fost evacuați. La fața locului au intervenit pompierii. A fost stins incendiul și nimeni nu a fost rănit.

La ora transmiterii acestei știri, intervenția este în plină desfășurare. Se fac verificări la fața locului.

Ce spune Poliția

"Incidentul s-a petrecut în sala Constantin Brâncuși, într-o încăpere pentru vizitatori. Vorbim despre un incendiu (posibil provocat de un bărbat) care s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 30 mp dintr-un total de 2.500 mp, acesta fiind lichidat

Aproximativ 300 de persoane aflate în sala menționată s-au autoevacuat.

O persoană cu atac de panică este asistată medical la fața locului", a anunțat Poliția Capitalei.