MENIU

Incident grav la Evaluarea Națională! Subiectele de la Limba română au apărut în spațiul public, la scurt timp după începerea examenului. Se face dosar penal

Incident grav la Evaluarea Națională! Subiectele de la Limba română au apărut în spațiul public, la scurt timp după începerea examenului

Subiectele de la proba scrisă de Limba română de la Evaluarea Națională "s-au scurs" dintr-un centru de examen din Maramureș! Mai exact, variante ale acestora au început să circule, marți, la puțin timp după ora 9.00 - ora de începere a examenului - pe grupurile de WhatsApp de părinți, dar și pe mai multe site-uri din presa centrală și locală. Incidentul este de o gravitate uriașă. "Vom sesizat poliția, este caz penal", a declarat inspectorul școlar general de Maramureș Mihai Pop.

Subiectele de la proba de Evaluarea Națională s-au scurs din centrul de examen „Maramureș 3586”, potrivit variantelor publicate pe mai multe site-uri din presa centrală și locală, relatează Edupedu.ro.

Potrivit sursei citate, acestea au apărut la puțin timp după ora 9:00, ora de start a probei scrise de la Limba și literatura română, când peste 160.000 de elevi erau în plin examen.

Din primele informații, centrul de examen din care s-au scurs subiectele este o școală din Baia Mare. Acestea ar fi fost trimise și distribuite apoi pe mai multe grupuri de părinți, pe diverse aplicații de socializare.

„Vom sesiza poliția, este caz penal”, a declarat pentru Edupedu.ro inspectorul școlar general de Maramureș Mihai Pop.

Captură cu pagina publicată de mai multe publicații la puțin timp de la debutul probei:

Mai multe articole despre: