MENIU

Incident grav într-un centru de plasament din Constanța. 2 fete, rănite grav după ce au căzut de la etajul 1 al clădirii

Sursa foto: Arhivă

Un incident grav a avut loc, luni, într-un centru de plasament din Constanța. Două fete, de 14 și 15 ani, au căzut de la etajul unu al clădirii și au suferit răni grave. Reprezentanții Direcției pentru Protecția Copilului susțin că adolescentele ar fi vrut să fugă din centru și au sărit pe geam.

Avocata uneia dintre copile îi acuză de neglijență pe îngrijitorii din cămin, care nici măcar nu i-ar fi anunțat pe părinții fetei despre cele întâmplate.

,,Părinții nu au aflat nimic, a sunat copilul de pe numărul unei asistente să îi anunțe că a căzut de la etajul unu și că și-a fracturat o vertebră, vrând să o salveze pe o altă prietenă care a căzut înaintea ei, cealaltă căzând și și-a rupt trei vertebre și un picior”, a precizat Amel Mocanu-Tarabih, avocata familiei.

Direcția pentru Protecția Copilului spune că a decis să o ia pe fata de 14 ani din familie din cauza unor probleme ale părinților săi. În centrul de plasament adolescenta a cunoscut o altă copilă și, împreună, ar fi decis să fugă. Îngrijitorii susțin că fetele au sărit pe geam.

Poliția face cercetări în acest caz.