MENIU

Început de noiembrie cu temperaturi de PRIMĂVARĂ. Când vine FRIGUL - anunțul ANM

Toamnă caldă

Ne apropiem cu pași repezi de iarnă, iar meteorologii vin cu vești bune. Vom mai avea parte de zile calde și însorite și în următoarea perioadă.

Meteorologii ne dau vești bune și anunță o vreme cu temperaturi în creștere pentru acest început de noiembrie. Elena Mateescu, directorul general al ANM, a afirmat, astăzi, într-o intervenție telefonică la Realitatea PLUS, că în a două parte a săptămânii vremea va fi în încălzire treptată în cea mai mare parte a țării, devenit chiar caldă pentru această perioadă.

"Dacă miercuri vom conta pe temperaturi maxime la scara întregii țări între 13 și până la 21 de grade, joi și vineri este posibil să consemnăm valori mai mari, 16 până la 24 de grade, în special în partea de vest, sud-vest a țării.

Până atunci, astăzi și mâine, vorbim de temepraturi care să se situeze la scara întregii țări de 10 până la 16,17 grade celsius, nebulozitate în cea mai mare parte a țării care favorizează producerea ceții pe parcursul nopților și al dimineților. Mâine, ploi pe arii relativ extinse în jumătatea vestică a țării, pe arii restrânse în rest, iar miercuri, în special, în vest, sud-vest, centru și nordul țării. Inclusiv în Capitală astăzi și mâine contăm pe valori maxime de 14-15 grade,  joi și vineri 19-21 de grade", a afirmat Elena Mateescu. 

Întrebată când va veni frigul, directorul ANM a răspuns că "cel puțin până spre finele primei decade din luna noiembrie, vremea va prezenta din punct de vedere termic valori care să caracterizeze o vreme mai calda pentru această perioadă".

"Și după ziua de vineri, și sâmbătă și duminică, deci sfârșitul de săptămână, și primele zile din a doua săptămână a lunii noiembrie vor fi între 13 până la 17,18 grade, peste ceea ce ar fi normal, în condițiile în care valorile normale pentru o primă decadă a lunii noiembrie în țara noastră ar trebui să se situeze între 5 și până la cel mult 14,15 grade", a mai spus directorul ANM. 

Mai multe articole despre:
anm vreme temperaturi noiembrie