MENIU

Începe mica recalculare a pensiilor. Ce documente trebuie să prezinte seniorii, și cât vor trebui să plătească, pentru fiecare act în parte

Începe mica recalculare a pensiilor

În aproximativ o săptămână începe a doua etapă a recalculării - mica recalculare - de care beneficiază un milion de români. În acest context, încep consultările dintre Arhivele Naționale și firmele private pentru a stabili tarife mai accesibile pentru pensionari. Sindicaliștii spun că pentru a obține o adeverință de venituri pentru o perioadă de 25 de ani, seniorii ar trebui să scoată din buzunar aproximativ 2.800 de lei.

În aproape o săptămână, România va intra în a doua etapă a recalculării pensiilor, cunoscută sub numele de "mica recalculare". Aceasta reprezintă o oportunitate importantă pentru pensionari de a-și ajusta situația economică, având în vedere că mulți dintre ei se confruntă cu provocări financiare. În acest context, Arhivele Naționale colaborează cu firme private pentru a facilita obținerea documentației necesare la prețuri mai accesibile, având în vedere că seniorii sunt printre cele mai vulnerabile categorii sociale.

Cu toate acestea, sindicaliștii atrag atenția asupra costului semnificativ pe care pensionarii trebuie să-l suporte pentru obținerea adeverințelor de venituri necesare recalculării. Potrivit acestora, un senior care dorește să obțină o adeverință ce acoperă o perioadă de 25 de ani poate fi nevoit să plătească aproximativ 2.800 de lei, o sumă considerabilă pentru un pensionar. 

Se ascut săbiile în coaliție. Rareș Bogdan, replică tăioasă la atacurile din timpul congresului PSD. „Le este pur și simplu FRICĂ! PSD se teme de PNL, este obsedat de PNL, este speriat de PNL”

ADEVERINȚELE DE CARE AU NEVOIE ROMÂNII PENTRU MICA RECALCULARE

Acordul global
Al 13-lea salariu
certificat cu sporuri
certificat cu grupa de muncă
adeverință cu prime (permanente sau nepermanente)
certificat cu venituri (brute sau alte venituri realizate)

CÂT COSTĂ DOCUMENTELE NECESARE RECALCULĂRII

tarif administrativ în vederea soluționării cererilor - 101 de lei
tarif pentru întocmirea unui certificat cu grupă de muncă - 45 de lei pentru fiecare an
tarif eliberare certificat cu grupă de muncă - 14 lei pentru fiecare an
tarif pentru întocmirea unui certificat cu venituri - 81 de lei pentru fiecare an
tarif eliberare certificat cu venituri - 27 de lei pentru fiecare an
tarif eliberare copii - 5 lei 

Noul sondaj care dinamitează scena politică. PNL crește în preferințe, Ciucă și Ciolacu în turul doi. Lasconi și Geoană, noile candidaturi deja eșuate