MENIU

Începe Etapa a III-a de vaccinare anti-Covid în municipiile cu rata de incidență de peste 4,5 la 1.000 de locuitori - LISTA cu localitățile

Sursă foto: Profimedia

Începând de astăzi, 10 martie, se deschide Etapa a III-a a campaniei de vaccinare anti-COVID, în care este inclusă populația generală din localitățile/municipiile cu rata de incidență cumulată de peste 4,5 la 1000 de locuitori. Vorbim despre peste 3.500 de persoane care se pot programa pentru vaccinarea cu serul de la AstraZeneca. În acest sens, se vor deschise 38 de fluxuri noi, vaccinarea propriu-zisă urmând să înceapă după data de 15 martie. 

Astfel, potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Comitetului Național de Coordonare a Vaccinării (CNCV), pe lângă cele 21 de fluxuri deja existente pentru administrarea vaccinului produs de compania AstraZeneca, se vor deschide alte 38 fluxuri noi de vaccinare pentru acest tip de vaccin, în următoarele municipii și localități:
- municipiul Alba Iulia (2) – județul Alba
- municipiul Brașov (6) și localitatea Sâmpetru (1) – județul Brașov
- municipiul Cluj-Napoca (13) – județul Cluj 
- municipiul Petroșani (2) – județul Hunedoara
- municipiul Zalău (2) – județul Sălaj
- municipiul Timișoara (14) – județul Timiș

În municipiul Giurgiu – județul Giurgiu și municipiul Baia Mare – județul Maramureș, vaccinarea se va realiza prin intermediul fluxurilor deja existente, în limita locurilor disponibile, mai arată sursa citată.

Potrivit CNCV, începând de astăzi, 10 martie, 3.540 de persoane se pot programa în aceste cabinete, pentru o perioadă de 10 zile (15.03.-24.03), iar vaccinarea propriu-zisă se va realiza începând cu data de 15 martie.

Ulterior, programarea beneficiarilor se va efectua din listele de așteptare, cu respectarea criteriilor de prioritizare, conform prevederilor HG nr.12 din 20 ianuarie 2021 pentru modificarea și completarea HG 1.031/2020 privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România. Reamintim faptul că listele de așteptare vor deveni operaționale la data de 15 martie.

Capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi.

Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, respectiv individual, prin aparținători sau prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei informatice, a medicului de familie/ curant, cât și prin call center sau la numărul unic 021.414.44.25.