MENIU

Incendiul de la fabrica de condimente din Alba arde de 24 de ore. Efort uriaș al pomperilor

Pompierii din Alba se mai luptau încă cu focul de la fabrica celui mai mare producător de condimente din Rmânia, izbucnit cu 24 de ore mai devreme, scrie Realitateadealba.net.

Intervenția pompierilor continua și duminică dimineață la incendiul izbucnit sămbătă, în jurul orei 06.15, la cel mai mare producător de condimente din România.

Duminică dimineață, la fața locului acționau în continuare:

6 Autospeciale de lucru cu apă și spumă;
1 Autoscară mecanică;
3 motopompe pentru alimentare autospeciale din râul Ampoi;
30 pompieri.
În cursul acestei zile, o comisie de anchetă va demara cercetările pentru stabilirea cauzelor care au generat incendiul precum și cele care au favorizat propagarea acestuia.

Intervenția pompierilor a continuat și pe parcursul nopții. Echipajele de intervenție au continuat să refuleze apă pentru lichidarea tuturor focarelor existente sub materialele din care era confecționată hala și care s-au prăbușit în urmă incendiului.

Fabrica de condimente Solina, distrusă sâmbătă de flăcări, este situată în parcul industrial al municipiului Alba Iulia, în apropiere de șoseaua de centură. Până la jumătatea anului 2016, când a fost cumpărată de grupul francez, a funcționat sub numele Supremia, firmă desemnată ca cel mai mare producător de condimente din România. La cumpărare, compania franceză a făcut și o infuzie de capital de 3,4 milioane de euro iar până în acest moment Solina Romania este considerat și unul dintre jucătorii importanți la nivelul pieței est europene, cu exporturi pe 4 continente și achiziții de materie primă din 80 de țări. Solina are peste 250 de angajați, dintre care majoritatea lucrează la liniile de producție, notează Mediafax.

Mai multe articole despre:
Alba incendiu