MENIU

Incendiu violent în Târgu-Mureș. Sute de animale au ars după ce adăpostul în care se aflau a luat foc - FOTO

Sursa foto: ISU Mureș

Un incendiu violent s-a produs, duminică seara, într-o localitate din județul Mureș. Sute de animale au ars de vii, după ce saivanul în care se aflau a luat foc.

Pompierii au reușit cu greu să intervină, pentru că acoperișul construcției unde se adăposteau animalele se putea prăbuși în orice moment.

250 de ovine, miei si oi au fost găsite decedate.

Incendiul s-a petrecut în localitatea mureșană Șardul Nirajului. Un ajutor de cioban a văzut fumul, dar până să-și dea seama de unde provine, flăcările au cuprins încăperea care se întindea pe 600 de metri pătrați. Dintre oile adăpostite în saivan, doar 10 din cele 260 de oi au reușit să iasă.

„La sosirea gărzilor, la locul intervenţie, incendiuul se manifesta generalizat în interior în care din păcate se aflau aproximativ 250 de ovine, miei si oi care au fost găsite decedate. Intrevenţia a fost una dificilă deoarece materialele portante au fost arse şi exista pericolul de prăbuşire în interiorul saivanului pentru echipele de intervenţie”, a declarat pompier plt. adj Toduţ Raul, şeful gărzii de intervenţie al detasamentului de pompieri Târgu-Mureş.

Mai multe articole despre:
incendiu mures animale decedate incendiu