MENIU

Incendiu violent în localitatea Stulpicani, Suceava. O gospodărie a ars din temelii

Incendiu violent în localitatea Stulpicani, Suceava. Foto: Agerpres

O gospodărie din localitatea Stulpicani a fost distrusă în urma unui incendiu violent izbucnit în cursul zilei de luni, au anunţat, marţi, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava.

Potrivit acestora, la faţa locului au intervenit militarii Gărzii de Intervenţie Gura Humorului şi ai Detaşamentului de pompieri Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrătorii serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă Stulpicani, Vama şi Ostra, cu şapte autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD.

"La sosirea echipajelor, ardeau generalizat anexele gospodăreşti, precum şi acoperişul şi etajul casei de locuit, existând pericolul de propagare a focului la vecinătăţi. Pe timpul intervenţiei, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical unui bărbat, în vârstă de 62 de ani, care a suferit arsuri la nivelul unei mâini şi pe frunte.

Șocant: femei bătute pentru că s-au dus cu căpșuni pe șantier

Alte patru persoane, trei femei de 54, 43 şi 27 de ani, şi un adolescent de 15 ani, au primit îngrijiri medicale în urma unor atacuri de panică. Ulterior, toate cele cinci persoane au refuzat transportul la o unitate spitalicească", au precizat oficialii ISU.

În urma incendiului au ars adăpostul de animale, depozitul de furaje, bucătăria şi baia, dar şi acoperişul şi etajul casei de locuit, pe o suprafaţă totală de aproximativ 200 de metri pătraţi.

De asemenea, în incendiu au pierit doi viţei, un porc şi zece găini.
Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost un scurtcircuit produs la un conductor electric defect. 

Prognoza meteo pe două săptămâni: zonele lovite puternic de vijelii și furtuni cu grindină. Cum va fi vremea până pe 9 iunie

Mai multe articole despre:
incendiu pompieri isu smurd