MENIU

Galerie foto//Incendiul violent în Delta Văcărești din Capitală a fost stins

Un incendiu puternic a izbucnit, în această după-amiază, în Delta Văcăreşti. Numeroase autospeciale ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov au intervenit pentru limitarea şi stingerea flăcărilor.

UPDATE: Administraţia Parcului Natural Văcăreşti anunţă că incendiul izbucnit luni după-amiază a fost stins. "Au fost stinse şi ultimele focare. În momentul de faţă, în parc nu mai arde nimic. Suntem în teren şi monitorizăm cu atenţie situaţia. Mulţumim pompierilor şi voluntarilor", a fost mesajul postat pe pagina de Facebook de reprezentanţii Administraţiei.

Filmul incendiului

Oamenii care locuiesc în zonă au simţit mirosul de fum, iar apoi au observat flăcările înalte care au mistuit vegetaţia din Delta Văcăreşti.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov ard aproximativ 20 de hectare, în zona digului.

Purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov, Daniel Vasile, a afirmat că alimentarea cu apă a echipajelor este dificilă din cauza lipsei hidranților, resursele în zonă fiind "limitate": "Accesul autospecialelor se realizează prin două puncte - străzile Savinești, Ionescu Florea".

Inquam Photos / Octav Ganea