MENIU

Incendiu puternic la o hală de procesare a deșeurilor industriale. Flăcările au făcut ravagii

Un incendiu puternic a izbucnit în noaptea de miercuri spre joi la o hală industrială de procesare a deșeurilor situată între localitățile Finiș și Ioaniș, în județul Bihor. Incidentul, care a avut loc în jurul orei 1:25, a fost raportat imediat către dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Crișana”.

De la ce a izbucnit focul

La locul incendiului s-au mobilizat rapid echipe de intervenție din cadrul Secției de Pompieri Beiuș și Stației de Pompieri Ștei. Acestea au fost sprijinite de echipajul de cercetare biologică, radiologică și nucleară al Detașamentului 2 de Pompieri Oradea. În total, s-au utilizat trei autospeciale de stingere pentru a combate flăcările violente care au cuprins întreaga suprafață a halei.

Incendiul s-a extins rapid, alimentat de materialele combustibile depozitate în incintă, și a amenințat să se răspândească către sediul administrativ al fabricii, precum și la stivele de substanțe chimice folosite în procesarea deșeurilor. De asemenea, autoutilitarele, autocisternele și autocamioanele parcate în apropiere au fost expuse riscului.

Intervenția promptă a pompierilor a reușit să controleze focul, care a fost stins în aproximativ două ore. Din fericire, nu au fost raportate victime în urma acestui incident. Autoritățile urmează să stabilească cauzele exacte ale incendiului și să evalueze pagubele materiale provocate.