MENIU

Explozie într-un bloc de locuințe: un tată s-a aruncat în aer cu propriul copil

Pompierii intervin la un incendiu într-un bloc din Piatra-Neamț

Un bărbat din Neamț s-a aruncat în aer cu propriul copil! Incidentul șocant a avut loc chiar în timpul intervenției mascaților, care încercau să intre în apartamentul individului. Oamenii legii au fost chemați după ce fosta soție a primit amenințări. 

Pompierii au intervenit, astăzi, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la un apartament situat la etajul 1 al unui bloc din municipiul Piatra-Neamț. Culmea este că incendiul ar fi fost provocat chiar de către proprietar, nemulțumit de faptul că fosta soție a câștigat custodia copilului în vârstă de doar 7 ani. De altfel, micuțul a fost rănit în urma deflagrației provocate de tatăl său. Bărbatul a suferit și el arsuri, iar locatarii blocului au fost evacuați. 

La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu o autospecială complexă pentru intervenție,  o autospecială pentru lucru la înălțime și o autospecială pentru stingere cu apă și spumă, relatează realitateadeneamt.net.

Incendiul s-a produs ca urmare a unei acumulări de gaze (de la butelii) într-un apartament situat la primul etaj dintr-un bloc de locuințe. Toți locatarii din bloc au fost evacuați.

În urma incendiului au rezultat două victime: un minor de 7 ani și un bărbat de 39 de ani.

Potrivit Știri-Neamț.ro, totul a pornit în urma unui litigiu, și asta după ce bărbatul care ar fi pierdut custodia copilului s-a văzut nevoit să îl dea pe micuț în grijă fostei soții. Acesta a amenințat că va da drumul la gaz și va incendia locuința aflată la etajul I al blocului din Piatra-Neamț. Fosta soție a anunțat imediat la 112, iar la fața locului s-au deplasat mai multe echipaje ale Poliției și ISU Neamț.

Se pare că individul avea însă pregătite trei butelii, iar când mascații au intrat peste el în locuință acesta ar fi aprins flacăra și astfel s-a produs explozia.

Minorul a fost preluat de echipajul de la SAJ și transportat la UPU Piatra-Neamț cu arsuri la nivelul feței. Bărbatul a primit îngrijiri medicale de la un echipaj al SAJ, având arsuri la nivelul membrelor superioare. De la UPU Piatra-Neamț, cei doi au fost ulterior redirecționați la Spitalul din Roman, ambele salvări fiind însoțite de polițiști și jandarmi.

La locul evenimentului s-au deplasat reprezentanți din cadrul Primăriei Piatra-Neamț și reprezentanți de la Inspectoratul de Stat în Construcții.