MENIU

Incendiu puternic în Giurgiu! Totul a pornit de la o țigară aprinsă

O casă din Angheleşti, județul Giurgiu, a fost distrusă de un incendiu provocat de fumatul în locuri necorespunzătoare. Autoritățile trag un semnal de alarmă.

Cum s-a petrecut totul

Incidentul a avut loc duminică, 4 august, în comuna Bucșani, iar autoritățile au fost alertate de vecinii care au observat flăcările și au anunțat proprietarul. 

Din fericire, proprietarul a reușit să părăsească locuința în timp util. Pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Roata de Jos și Detașamentului Bolintin Deal au intervenit cu două autospeciale de stingere și o cisternă pentru a combate incendiul, care se extinsese pe o suprafață de aproximativ 150 de metri pătrați și prezenta riscul de a se răspândi la casele din apropiere.

 Potrivit ISU Giurgiu, cauza incendiului a fost identificată ca fiind fumatul în zone necorespunzător protejate.

„ISU Giurgiu a fost solicitat duminică, 4 august, să intervină în localitatea Angheleşti, comuna Bucşani, după ce o casă a luat foc. Vecinii au văzut flăcările şi l-au alertat pe proprietar. Din fericire, acesta a reuşit să iasă la timp din casă. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenţie Roata de Jos şi Detaşamentului Bolintin Deal, cu două autospeciale de stingere şi o cisternă. Când au ajuns pompierii incendiul se manifesta violent pe o suprafaţă de aproximativ 150 de metri pătraţi, existând pericolul de propagare a flăcărilor şi la vecini", se arată într-un comunicat de presă, emis luni, de ISU Giurgiu.