MENIU

Incendiu pe șantierul unde este reconstruit palatul regal din Berlin

indendiu berlin

Un incendiu a izbucnit, astăzi, la palatul regal care este reconstruit în prezent în centrul Berlinului, informează Reuters, citând serviciul local de pompieri. O persoană a fost rănită ușor, fiind intoxicată cu fum, la fața locului fiind detașati aproximativ 80 de angajați ai serviciilor de urgență locale. Incendiul a fost stins la scurt timp după izbucnirea lui. 

Informațiile legate de acest incendiu au apărut pe contul de Twitter al Serviciului de pompieri din Belin, dar și al Poliției locale.

Potrivit celor două surse, fumul care s-a putut vedea în centrul orașului provine provine de la arderea unor materiale de construcţii şi a două boilere de bitum. că 

O fotografie postată de Serviciul de pompieri pe Twitter arăta un fum negru care se ridica în fața intrării în noul palat, provenit dintr-o zonă de construcție din afara căii principale de acces a clădirii.

Poliția din Berlin susține că nu există niciun indiciu potrivit căruia incendiul ar fi fost declanșat în mod deliberat, precizând că anchetatorii vor analiza cauza care a dus la izbucnirea incendiului imediat după stingerea acestuia.

Construcția palatului a început în anul 2012. Clădirea, care va găzdui un muzeu și un centru cultural, urmează să fie deschisă publicului mai târziu în acest an.

Costurile construcției s-au ridicat la 644 de milioane de euro (699 de milioane de dolari) față de estimările inițiale de 552 de milioane de euro, banii fiind alocați în cea mai mare parte prin intermediul fondurilor federale.

Mai multe articole despre:
incendiu berlin platul regal