MENIU

Incendiu la bordul unui "vapor al morții", cu care au plecat din România mii de animale, cu acordul autorităților

Incendiu la bordul navei Elbeik

Un incendiu de proporții a izbucnit, vineri seară, la bordul unui așa-numit "vapor al mortii", căruia ANSVSA i-a dat acordul, în 2018, să asigure export cu animale vii din UE către țări terțe. 

Elbeik, vaporul pe care se crede că teroristul Omar Hayssam a fugit din România, ascuns printre animale, pentru a scăpa de autoritățile române care îl căutau pentru răpirea a 3 jurnaliști români în Irak,  a fost cuprins de flăcări vineri, în portul Tarragona, a anunțat organizația Animals International - Romania.

Din fericire, incendiul s-a produs chiar înainte de a încărca animalele, iar echipajul navei a fost salvat.

Potrivit organizației, vaporul este o epavă plutitoare, veche de aproape 55 de ani, inclusă pe lista neagră a autorităților navale internaționale.

Nava a fost implicată în ultimii ani in numeroase scandaluri și anchete, legate de condițiile inumane în care sunt ținute animalele, în special vitele, soldate cu mii de decese. De altfel, Parlamentul European a fost sesizat chiar în primăvară să ceară Românei și Croației să retragă certificatul în bază căruia Elbeik e autorizată să transporte animale vii.

Mai multe articole despre:
vaporul mortii elbeik ii moarte animale moarte