MENIU

Incendiu devastator într-un cămin militar din București, un bărbat a MURIT. UPDATE: Precizări ale MApN, cine locuia în apartamentul care a ars? - FOTO/ VIDEO

Din apartament au fost evacuați doi copii și o femeie
Din apartament au fost evacuați doi copii și o femeie

O persoană a murit și alte trei au ajuns la spital, în urma unui incendiu care a izbucnit într-un apartament de bloc din cartierul Rahova. Din cauza intervenției pompierilor, traficul auto în zonă a fost restricționat. Ulterior, Ministerul Apărării Naționale a precizat că focul a izbucnit în căminul militar de garnizoană "Sălaj", într-un apartament în care locuia un angajat civil al MApN.

În jurul orei 10.30, polițiști din cadrul Secției 18 Poliție au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că, la un imobil din Sectorul 5, se manifestă un incendiu.

La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul subunității, precum și mai multe autospeciale de pompieri, din cadrul ISU-BIF, care au constatat că aspectele sesizate se confirmă, la unul dintre etaje observându-se fum dens.

Imediat, echipaje de poliție din cadrul Secțiilor 17, 18 și 19 Poliție au acționat cu promptitudine, fiind stabilit un perimetru de siguranță în acest sens.

VIDEO

VIDEO

Întrucât prioritar era evacuarea persoanelor aflate în clădire, la acel moment, mai mulți polițiști au intervenit de urgență și au evacuat trei persoane, de la un etaj superior, 2 copii, în vârstă de 4, respectiv 8 ani, precum și o femeie, blocate în interiorul apartamentului.

Polițiștii au scos persoanele în siguranță, din imobil, fiind preluate de echipajele de prim-ajutor prezente la fața locului și transportate la două unități medicale, pentru îngrijiri de specialitate.

Totodată, în interiorul unui alt apartament a fost găsit și un bărbat, iar ulterior, cadrele medicale au constatat decesul acestuia, a transmis Poliția Capitalei.

 

COMUNICATUL MApN

Un incendiu a izbucnit vineri dimineaţa la căminul militar de garnizoană "Sălaj", la unul dintre apartamentele de la etajul patru al clădirii, în urma căruia o persoană şi-a pierdut viaţa, transmite MApN.

În timpul intervenţiei a fost descoperit în apartament un bărbat decedat, a cărui identitate urmează să fie stabilită. În apartamentul respectiv era cazat permanent un salariat civil al MApN.

(...) 
Cazul este anchetat sub coordonarea Parchetului militar, iar comandantul Comandamentului Garnizoanei Bucureşti a numit o comisie de cercetare a circumstanţelor producerii acestui incident. 

Mai multe articole despre:
incendiu apartament bloc rahova a murit deces