MENIU

Incendiu devastator în Vâlcea: 20 de hectare de pădure mistuite de flăcări în urma unei petreceri neglijente

Un incendiu de proporții a izbucnit luni după-amiază într-o zonă împădurită din județul Vâlcea, după ce un grup de localnici a organizat o petrecere și a aprins focul pentru a arde ambalaje. 

Conform Digi24, incendiul a scăpat rapid de sub control din cauza vântului puternic, extinzându-se pe o suprafață de 20 de hectare de pădure.

Un grup de petrecăreți au dat foc unui versant din Vâlcea

Flăcările au cuprins o zonă mixtă de foioase și rășinoase, punând în pericol locuințele din apropierea comunei Racovița. În pofida eforturilor depuse de șapte autospeciale, 20 de pompieri și 15 voluntari, incendiul a continuat să se extindă pe parcursul nopții de luni.

Pentru a face față situației, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Vâlcea a solicitat sprijinul localnicilor. Marți dimineață, Primăria Racovița a lansat un apel către cetățeni, invitându-i să participe în mod voluntar la acțiunile de stingere a incendiului. „Cei interesați să dea o mână de ajutor la stingerea incendiului sunt așteptați mâine dimineață, la ora 08.00, la sediul Primăriei Racovița. Vă mulțumim!”, se precizează în comunicat.

Pe lângă intervențiile de la sol, autoritățile au anunțat sosirea unui avion de la București, echipat pentru a stropi cu apă zona afectată. De asemenea, un elicopter prevăzut cu echipamente specializate pentru stingerea incendiilor este așteptat marți pentru a sprijini eforturile pompierilor.

ISU Vâlcea a informat că prioritatea principală rămâne protejarea caselor aflate în proximitatea incendiului. Din fericire, până în prezent nu au fost raportate victime. Totuși, intervenția echipelor de salvare este considerabil îngreunată de terenul dificil și accidentat, ceea ce complică eforturile de a controla flăcările.