MENIU

Incendiu de vegetație între Bucureşti Nord şi Bucureşti Băneasa. Circulația trenurilor de călători, afectată temporar

Incendiu de vegetație între Bucureşti Nord şi Bucureşti Băneasa. Circulația trenurilor de călători, afectată temporar / Arhivă foto

Circulaţia feroviară a fost oprită temporar duminică seară, între Bucureşti Nord şi Bucureşti Băneasa, din cauza unui incendiu de vegetaţie. Drept urmare, patru trenuri de călători au fost oprite în staţii. Ulterior, situația s-a remediat.

UPDATE Circulaţia a fost reluată după aproximativ o oră şi jumătate.

”Subliniem faptul că, personalul feroviar al SRCF Bucureşti va depune toate eforturile necesare pentru reînscrierea operativă în circulaţie trenurilor care au staţionat temporar în intervalul în care echipajele ISU au acţionat pentru stingerea incendiului”, transmite Compania Naţională de Căi Ferate.

”Între staţiile Bucureşti Nord şi Bucureşti Băneasa (linia CF 800), circulaţia feroviară este temporar oprită începând de la ora 20:40 din cauza unui incendiu de vegetaţie. În prezent patru trenuri de călători (IRN 1920, IR 1681, IR 1982, R 11081), staţionează în gările de pe traseu”, anunţă Compania Naţională de Căi Ferate.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Munții României, mistuiți de flăcari din cauza temperaturilor extreme. 80 de hectare de pădure ard, în județul Gorj: intervenție dificilă a pompierilor VIDEO

Conform sursei citate, echipajele ISU s-au deplasat la faţa locului pentru intervenţia de lichidare a incendiului, au solicitat personalului feroviar scoaterea de sub tensiune a liniei de contact şi au interzis circulaţia trenurilor, măsuri necesare şi de siguranţă pentru accesul şi intervenţia cu autoutilitarele de stingere.

”Transmitem scuze călătorilor pentru disconfortul creat şi îi asigurăm că personalul feroviar al SRCF Bucureşti va depune toate eforturile necesare pentru reînscrierea operativă a trenurilor în circulaţie, după finalizarea intervenţiilor ISU”, este mesajul companiei.

Peste 50 de hectare de vegetaţie uscată, cuprinse de un INCENDIU, în județul Vaslui. Risc uriaș ca focul să se extindă: ce MĂSURI au luat pompierii