MENIU

Incendiu de vegetație în București! Flăcările au afectat o locuință și o autospecială a pompierilor. A fost emis mesaj RO-ALERT

Incendiu de vegetație în București! Flăcările au afectat o locuință și o autospecială a pompierilor. A fost emis mesaj RO-ALERT

Un incendiu de vegetație uscată (miriște) a izbucnit pe Șoseaua Olteniței, în zona Popesti-Leordeni din județul Ilfov. Flăcările au cuprins rapid zona, manifestându-se cu intensitate și degajând mari cantități de fum. Rafalele de vânt au contribuit la extinderea incendiului, acesta ajungând să afecteze o locuință și o autospecială a pompierilor.

UPDATE 20.10 - Incendiul din Popeşti-Leordeni a fost lichidat, iar la faţa locului rămâne o autospecială pentru supravegherea zonei, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov.

UPDATE 16.15: În acest moment incendiul este localizat, se lucrează în continuare la lichidarea acestuia.

„Intervenim pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată (miriște) pe Șoseaua Olteniței, Popesti-Leordeni, județul Ilfov.

Incendiul se manifestă cu flacără deschisă și degajări de mari fum și, din cauza rafalelor de vânt, s-a extins la o locuință și a afectat și o autospecială.

Chiar dacă autospeciala a fost amplasată într-o zonă sigură, vântul își poate schimba direcția, iar acest lucru a dus la afectarea acesteia.

Inportant este că membrii echipajului sunt în afara oricărui pericol, nu au suferit leziuni sau alte afecțiuni.

Pentru localizarea flăcărilor și evitarea extinderii la vecinătăți, forțele de intervenție au fost suplimentate gradual, astfel ca la acest moment pompierii bucureșteni intervin cu 12 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

Misiunea colegilor mei continua pentru localizarea și stingerea incendiului care se manifestă pe o sulfată de 3 ha.

Pentru informarea populației a fost emis și un mesaj RO-ALERT”, a anunțat ISU.

Mai multe articole despre:
incendiu bucuresti