MENIU

Incendiu de proporţii în Deva. Pompierii s-au chinuit patru ore să îl stingă

<p>T&acirc;nărul a incendiat două case</p>

Peste 25 de hectare de mirişte au fost cuprinse de flăcări, la marginea municipiului Deva. Timp de patru ore, pompierii au acţionat pentru a opri incendiul de vegetaţie, care s-a propagat cu repeziciune.

Incendiul a izbucnit în această după-amiază, pe mirişte de pe terenul unei ferme aflate la periferia municipiului Deva. Cantitatea mare de resturi vegetale rămasă în urma cultivării grâului şi a vântului care a bătut în rafale au favorizat propagarea cu repeziciune a incendiului la aproximativ 25 – 30 de hectare de teren, în ciuda eforturilor pompierilor de limitare a arderii.

Mai mult decât atât, susţin pompierii care au intervenit la faţa locului, incendiul a izbucnit concomitent în mai multe puncte, motiv pentru care s-a luat decizia suplimentării forţelor şi mijloacelor de intervenţie, în sprijin sosind echipaje de la Detaşamentul Hunedoara şi Orăştie şi pompieri aflaţi în serviciul de permanenţă, conform Adevărul.

„În total în operaţiunile de stingere au fost implicaţi peste 50 de pompieri de la Detaşamentele din Deva şi Hunedoara care au acţionat cu 5 autospeciale cu capacitate de 9.000, 5.000 şi 2.000 de litri, un ACI şi o ambulanţă. Pompierii au reuşit izolarea perimetrului de ardere la resturile vegetale protejând locuinţele, utilajele agricole, reţelele de înaltă tensiune, culturile de grâu şi un depozit de cartoane şi mase plastice aflate în zonă”, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Propagarea necontrolată a incendiului din cauza vântului care a suflat în zonă, fumul dens şi temperatura ridicată degajată de flăcări, care au ajuns şi la câţiva metri înălţime, au făcut ca operaţiunile de stingere să fie deosebit de dificile şi periculoase pentru pompierii implicaţi în intervenţie, completează ISU Huendoara.

Cel mai probabil, incendiul, stopat după aproximativ patru ore de intervenţie, a fost generat de utilizarea intenţionată a focului deschis în spaţii deschise. Administratorul fermei a primit o amendă contravenţională în valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de prevenire la recoltare.

Mai multe articole despre:
pompieri incendiu Deva pagube mirişte