MENIU

FOTO | Incendiu de amploare în Vrancea. A fost solicitat sprijin aerian

Sursa foto: monitoruldevrancea.ro

Un incendiu de vegetaţie a afectat, miercuri după-amiază, circa cinci hectare dintr-o plantaţie de pini din comuna Bârseşti, pentru stingerea acestuia fiind solicitat sprijin aerian.

„La acest moment sunt afectate circa cinci hectare de pădure. Având în vedere suprafaţa foarte mare, există în continuare pericolul ca incendiul să se extindă şi de aceea am solicitat sprijin aerian. Sperăm ca, dat fiind faptul că am făcut breşe, culoare de defrişare pentru a stopa propagarea incendiului, acesta să nu se mai extindă, dar depindem şi de intensificările vântului.

Noi încercăm să stingem incendiul înainte de a ajunge la acel coridor, pentru a limita pe cât posibil pagubele materiale. La acest moment nu există case afectate. Pentru a limita această posibilitate, am plasat două autospeciale de intervenţie în proximitatea caselor cu locuit, pentru a proteja locuinţele. Acestea vor rămâne în zonă până ce pericolul va trece", a declarat pentru Agerpres, prefectul judeţului Vrancea, Nicuşor Halici.



Potrivit Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea, la faţa locului se intervine cu două autospeciale de stingere, patru autospeciale de primă intervenţie şi comandă, un ATV, o autospecială de transport personal şi 26 de pompieri militari, patru jandarmi montani din cadrul Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Vrancea, SVSU Tulnici cu o autospecială de stingere şi trei voluntari, SVSU Negrileşti cu o autospecială de stingere şi trei voluntari, SVSU Bârseşti cu trei voluntari şi Ocolul experimental Vidra cu patru lucrători

De asemenea, Serviciul Salvamont Vrancea intervine cu doi salvamontişti şi, din cauza amplorii incendiului şi a imposibilităţii de a ajunge cu mijloace motorizate în apropierea acestuia, o a doua echipă Salvamont din Focşani se îndreaptă spre zonă. 

Mai multe articole despre:
incendiu vrancea