Incendiu Colectiv. Patronii îl arată cu degetul pe pirotehnist, acesta este rănit, la spital
Artificiile folosite în Clubul Colectiv au fost puse de un artificier angajat al firmei care a vândut materialele pirotehnice pentru spectacolul de vineri seară, au declarat marţi, pentru Mediafax, surse judiciare.
Potrivit surselor citate, show-ul pirotehnic a fost asigurat de un artificier autorizat, Marian Moise, în vârstă de 31 de ani.
În urma incendiului, acesta a fost rănit şi se află internat la Spitalul "Bagdasar-Arseni", în stare stabilă, au precizat sursele citate.
Anchetatorii suspectează că incendiul s-a produs pentru că artificiile nu ar fi fost puse la distanţa potrivită faţă de structurile inflamabile din zona în care a fost organizat spectacolul.
Potrivit cercetărilor făcute până în prezent, pentru artificiile folosite vineri seară în Clubul Colectiv nu era necesară autorizaţie de la ISU, întrucât acestea făceau parte din clasele I şi II, care pot fi folosite în interior.
Potrivit unor informaţii ale anchetatorilor, Golden Ideas Fireworks Artists din Bucureşti este firma care a asigurat artificiile pentru spectacolul pirotehnic din clubul Colectiv.
Conform datelor de la Registrul Comerţului, Daniela Ioana Niţă, în vârstă de 38 de ani, este acţionarul majoritar al firmei Golden Ideas Fireworks Artists, cu 80% din acţiuni, în timp ce Cristian Mihai Niţă, în vârstă de 31 de ani, are 20% din acţiuni. Surse judiciare au declarat că Daniela Ioana Niţă va fi audiată, în perioada următoare, de către procurori.
Golden Ideas Fireworks Artists, cu sediul pe Drumul Sării nr 57, în sectorul 6, a fost înfiinţată în anul 2005. Afacerile firmei s-au plasat anul trecut la 1,38 milioane lei, iar profitul net a fost de circa 19.000 lei, societatea raportând cinci angajaţi în 2014.
Conform normelor tehnice privind deţinerea, mânuirea şi folosirea materiilor explozive, comercializarea obiectelor pirotehnice se face numai de către persoane fizice şi juridice autorizate, în spaţii special amenajate, situate în afara construcţiilor de locuinţe. Pe ambalajul obiectelor pirotehnice care se comercializează trebuie să se inscripţioneze în limba română clasa şi instrucţiunile de folosire.