MENIU

Incendiile de vegetație dau din nou peste cap mersul trenurilor către litoral. Ce curse sunt afectate FOTO/VIDEO

Mersul trenurilor către mare, dat peste cap de lucrările de incendiile de vegetație. Foto/ISU

Circulația feroviară pe Magistrala București  -  Constanța este oprită temporar din cauza unui incendiu de vegetației extins până aproape de calea ferată, între stațiile Basarabi și Dorobanțu, anunță CFR.

Update, ora 18.10 - În continuare, echipele ISU acționează pentru stigerea incendiului de vegetație din zona căii ferate de pe intervalul Basarabi - Dorobațu.

Următoarele 2 trenuri au fost oprite temporar în Valu lui Traian:
IC 536, care circulă în relația Constanța - București Nord - Brasov

IR 1942, care circulă în relația Constanța - București Nord - Baia Mare.

Update, ora 17.30. Trenul IR 1885 (Buc - Cta) a fost oprit în Medgidia 


Purtător de cuvânt CFR SA 

Reprezentanții ISU au interzis circulația trenurilor pe ambele fire de pe intervalul respectiv  deocamdată făra  scoaterea de sub tensiune a liniei de contact. Această măsură va fi necesară în situația în care se impune accesul autoutilitarelor cu apă.

Precizăm faptul că, un număr de 9 trenuri de călători (6 din direcția Constanța și 3 din direcția București), aflate la această oră în circulație, urmează să tranziteze zona afectată de incendiu, însă, funcție de timpul necesar intervențiilor ISU, acestea vor fi oprite temporar în gările de pe traseu.

Transmitem scuze călătorilor pentru disconfortul creat și îi asigurăm că personalul feroviar al SRCF Constanța va depune toate eforturile necesare pentru reînscrierea operativă a trenurilor în circulație, însă această măsură se poate aplica doar după finalizarea intervențiilor ISU de lichidare a tuturor focarelor, intervenții care au drept scop menținerea siguranței pe calea ferată.

CE TRENURI SUNT OPRITE la ora 17:30

La această oră, următoarele 4 trenuri au fost oprite și vor staționa temporar, până la finalizarea intervențiilor ISU, în gările adiacente zonei afectată de incendiu:

IR 11056 (Mangalia - București Nord) oprit în Basarabi 
IR 11684 (Constanța  - București Nord) oprit în Basarabi
IR 1881 (București Nord - Constanța) oprit în Dorobanțu 
R 8005 (București Obor - Constanța) oprit în Medgidia.