MENIU

Încă un val de cutremure în România, miercuri dimineață: cel mai mare, de magnitudine 4. INFP anunță activitate seismică intensă

Cutremur în România, luni dimineața

Mai multe cutremure au avut loc miercuri dimineață în România. Cel mai mare dintre ele a avut magnitudinea de 4 și s-a produs în zona seismică Vrancea la o adâncime de 22 Km. Vorbim, deci, despre un cutremur de suprafață. Cel mai recent dintre ele a avut loc cu puțin timp înainte de ora 6.00.

În ziua de 9 octombrie 2024, la ora 05:56:03 (ora locală a României), s-a produs în zona seismică Vrancea, Buzău un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.5, la adâncimea de 107.4 km, anunță INFP.

Potrivit sursei citate, cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 48km NV de Buzau, 50km V de Focsani, 71km SE de Sfantu-Gheorghe, 76km E de Brasov, 79km NE de Ploiesti. 

Cele mai mari dezastre naturale care au avut loc de-a lungul istoriei. Unde au avut loc și ce tragedii au produs

Cu câteva ore mai înainte a avut loc un alt seism, de o magnitudine mult mai mare. Vorbim despre un cutremur cu magnitudinea 4 pe Richter. Acesta s-a produs la ora 01:48 (ora locală a României), la adâncimea de 22 km.

Cutremur mare, în noaptea de marți spre miercuri, în România. INFP anunță activitate seismică intensă