MENIU

Încă un dosar celebru va fi rejudecat de la zero!

Dosarul lui Șerban Pop și al lui Horia Simu va fi reluat de la zero. Un complet de cinci judecători a anulat toate deciziile luate anterior de către un complet de trei judecători, delcrat ilegal de către cei de la CSM.

Un complet de cinci judecători a admis luni apelurile din dosarul lui Şerban Pop iar pe fondul motivării deciziei CCR privind specializarea completurilor de judecată a stabilit ca toate deciziile din dosar să fie anulate iar cauza să se reia de la zero.

"Cu majoritate: Admite apelurile declarate de inculpaţii Pop Şerban şi Simu Horia şi de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva sentinţei penale nr. 42 din 26 ianuarie 2017, pronunţată de Înalte Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia Penală în dosarul nr. 3503/1/2015. Desfiinţează sentinţa penală apelată şi trimite cauza spre rejudecare Secţiei Penale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.  ... . Cu opinia separată, în sensul repunerii cauzei pe rol şi suspendării judecării acesteia până la soluţionarea de către Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a cauzelor înregistrate sub nr. C-357/19 (sesizarea în vederea pronunţării unei hotărâri preliminare formulată în dosarul nr. 3089/1/2018 al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Completul de 5 judecători) şi nr. C-547/19 (sesizarea în vederea pronunţării unei hotărâri preliminare formulată în dosarul nr. 927/1/2018 al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Completul de 5 judecători), precum şi a sesizării în vederea pronunţării unei hotărâri preliminare formulată în dosarul nr. 790/1/2019 al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Completul de 5 judecători", se arată în minuta instanţei supreme.