MENIU

Încă un adolescent s-a SINUCIS din cauza unei provocări. Invitația fatală făcută de o aplicație AI

Aspectele negative ale aplicațiilor care folosesc Inteligența Artificială încep să stârnească îngrijorare. Un adolescent de 14 ani și-a pus capăt zilelor după ce a interacționat luni la rând cu un chatbot realist, inspirat de un personaj din „Game of Thrones”. Tragedia s-a produs când aplicația AI l-a invitat pe adolescent să „vină acasă”.

Elevul din Orlando, Statele Unite, a devenit din ce în ce mai fascinat de chatbot-ul „Dany” de pe aplicația Character.AI, până a ajuns să dezvolte o obsesie, potrvit documentele depuse în instanță de mama copilului.

Răsturnare de situație în cazul morții tinerei de 15 ani, nepoata unui primar din jud. Călărași: a lăsat două mesaje de adio. Ștefania, eleva olimpică,

Conversațiile sale cu chatbot-ul, uneori cu tentă sexuală și marcate de expresii ale gândurilor suicidare, au escaladat înainte de moartea adolescentului. În ultimele sale mesaje, el i-a declarat dragostea chatbot-ului, spunându-i că va veni „acasă”, iar botul i-a răspuns: „Te rog, dragul meu rege”.

Câteva momente mai târziu, băiatul s-a împușcat folosind arma tatălui său.

Mama tânărului a acuzat Character.AI că a contribuit la moartea fiului ei, prin faptul că a permis ca botul să-l manipuleze emoțional și, mai ales, că nu are filtre care sî sesieze gândurile suicidale.

Un adolescent din Italia și-a pus capăt zilelor cu pistolul tatălui său, polițist. Cazul amintește de sinuciderea adolescentei din Călărași